Νάσος Ηλιόπουλος για 21η Απρίλη: Όποιος βρει τη λέξη “ακροδεξιά” στην ανάρτηση Μητσοτάκη κερδίζει μία απευθείας ανάθεση

Διαβάζεται σε 3'
Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εξαπολύει επίθεση στον πρωθυπουργό για την ανάρτησή του για την 21η Απρίλη, όπου αποφεύγει να μιλήσει για την ακροδεξιά.

«Πως να μιλήσουμε σήμερα για την Χούντα;» διερωτάται ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 58 ετών από τη Χούντα.

Σε ανάρτησή του στο facebook, απαριθμεί πέντε σημεία όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται στα Ιουλιανά, την αποστασία του 65 και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον ρόλο του παλατιού, του στρατού και των ΗΠΑ απέναντι στην άνοδο της Αριστεράς, αλλά και τη σημερινή ανάρτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν βρήκε “χώρο” να γράψει τη λέξη ακροδεξιά.

“Η Δημοκρατία δεν είναι μια απλή κατάκτηση, όπως και ο κίνδυνος της ακροδεξιάς δεν είναι ανάμνηση του παρελθόντος” αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, έγραψε στην ανάρτησή του:

«Πως να μιλήσουμε σήμερα για την Χούντα;

1. Όποιος δεν θέλει να μιλήσει για τα Ιουλιανά και την αποστασία του 65 καλό είναι να σιωπά για την Χούντα. Το παλάτι, ο στρατός, οι ΗΠΑ ανησυχούσαν για την άνοδο της Αριστεράς και των κοινωνικών αγώνων. Κεντρικό πρόσωπο της αποστασίας δεν ήταν άλλο από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, στις τότε τεράστιες συγκεντρώσεις των οικοδόμων, των φοιτητών και του λαού κεντρικό σύνθημα ήταν το “Μητσοτάκη κάθαρμα”.

2. Μπορεί ακόμα μια σειρά από κρίσιμα στοιχεία για την εμπλοκή των ΗΠΑ σε όλη αυτή την περίοδο και ειδικά στο πραξικόπημα να είναι λογοκριμένα και μη προσβάσιμα. Υπάρχουν όμως πράγματα που γνωρίζουμε. Ο Ρόμπερτ Κίλι διπλωμάτης του πολιτικού τμήματος της πρεσβείας των ΗΠΑ γράφει σε σχετικό βιβλίο για τα Ιουλιανά “η ομάδα των αποστατών κεντροδεξιών πολιτικών ήταν δημιούργημα της CIA” (ιδιαίτερα διαφωτιστικό το σχετικό άρθρο του Τάσου Κωστόπουλου στις τελευταίες “νησίδες” της ΕφΣυν.)

3. Διαβάστε την σημερινή ανάρτηση του Κ. Μητσοτάκη, οποίος βρει την λέξη “ακροδεξιά” κερδίζει μία απευθείας ανάθεση και προεκλογική καμπάνια από την “ομάδα αλήθειας”. Πέρα από την πλάκα, ο Κ. Μητσοτάκης μιλάει για δημαγωγία, διχασμό, αδυναμίες τις μεταπολίτευσης (εδώ και ένας παραδοσιακός χουντικός θα χειροκροτούσε). Δεν βρήκε όμως χώρο να γράψει την λέξη ακροδεξιά, όπως δεν βρήκε χώρο να γράψει μισή φράση για τα βασανιστήρια, τις εκτελέσεις και τις φυλακίσεις.

4. Οι παραλείψεις και οι σιωπές του Κ. Μητσοτάκη δεν είναι κάποιο λάθος. Αποτυπώνουν μια καθαρή πολιτική αντίληψη που δεν αντιλαμβάνεται την ακροδεξιά ως κίνδυνο αλλά ως πολύτιμο σύμμαχο. Το έχει αποδείξει ο ίδιος άλλωστε στην διαδρομή του.

5. Η Δημοκρατία δεν είναι μια απλή κατάκτηση, όπως και ο κίνδυνος της ακροδεξιάς δεν είναι ανάμνηση του παρελθόντος. Δημοκρατία είναι πρώτα από όλα αγώνας και διεκδίκηση, για μια κοινωνία με ελευθερία και ισότητα. Δημοκρατία σήμερα σημαίνει ταυτόχρονα αγώνας ενάντια στις νέες ολιγαρχίες του πλούτου και σε κάθε μορφής αυταρχισμό. »

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα