Ναυάγιο στην Πύλο: Οι επικίνδυνες βουτιές της ΝΔ στα “διεθνή ύδατα”

Ναυάγιο στην Πύλο: Οι επικίνδυνες βουτιές της ΝΔ στα “διεθνή ύδατα”
Φωτογραφία ντοκουμέντο από το σκάφος λίγο πριν βυθιστεί ανοιχτά της Πύλου ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Το επιχείρημα της ΝΔ πως το ναύαγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα ναρκοθετεί τα δικαιώματα της χώρας σε έρευνα και διάσωση, τα οποία αμφισβητεί η Τουρκία.

Προκειμένου να “παίξει” με τα ξενοφοβικά και συντηρητικά αντακλαστικά της δεξιάς της βάσης εν όψει και των εκλογών της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί ως επιχείρημα κάλυψης του Λιμενικου Σώματος ότι το ναυάγιο στην Πύλο συνέβη σε διεθνή ύδατα. Όμως η περιοχή του ναυαγίου ανήκει στην ελληνική ζώνη έρευνας και διάσωσης, ένα κυριαρχικό δικαίωμα που την ίδια στιγμή αμφισβητεί η Τουρκία.

Ερωτηθείς πάντως από το NEWS 24/7 εάν η χώρα μας απεμπολεί το κυριαρχικό δικαίωμα έρευνας και διάσωσης, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος απάντησε: “Κάθε άλλο. Η χώρα μας λειτουργεί και δρα πάντα με κανόνες του δικαίου θαλάσσης” και πρόσθεσε: “Αυτό λέει η υπηρεσιακή κυβέρνηση και το Λιμενικό Σώμα και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε”.

Σημειωτέον ότι στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε εκ νέου κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ ότι στοχοποιεί το Λιμενικό και είχε σχολιάσει: “Για καθε συμφορά στον κόσμο υπαίτιος κατά το ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να μας πείσει ότι υπάρχει ναυάγιο Μητσοτάκη, αποδίδοντας ευθέως στη ΝΔ το τραγικό δυστυχημα που συνέβη σε διεθνή ύδατα χωρίς εμπλοκή των ελληνικών αρχών, όπως λέει το Λιμενικό Σώμα”.

Από τη μία πάντως η ΝΔ δηλώνει ότι εμπιστεύεται τυφλά το Λιμενικό Σώμα, από την άλλη πετάει το μπαλάκι στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, όταν έρχεται αντιμέτωπη με στοιχεία που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των αρχών για το ναύαγιο.

Για παράδειγμα κληθείς να σχολιάσει το ρεπορτάζ του BBC που αναδεικνύει ψεύδη του Λιμενικού Σώματος, ο κ. Σκέρτσος απέφυγε επί της ουσίας να απαντήσει λέγοντας: “Αυτά είναι ζητήματα που αφορούν την υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι εμάς. Δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε για επιχειρησιακά ζητήματα του Λιμενικού.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα