ΝΔ: Άσπρο-μαύρο η αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Άσπρο-μαύρο η αντιπαράθεση με ΣΥΡΙΖΑ
Day conference `Greece after Brexit` organized by Konstantinos Karamanlis Institute, in Athens, on July 15, 2016 / ` `, , , 15 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

…και στο βάθος διεύρυνση της παράταξης με πράσινη απόχρωση. Τα σχετικά μηνύματα Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ

Αποφασισμένος να θέσει τις βάσεις της διεύρυνσης της ΝΔ με την παρουσία του στη ΔΕΘ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σ’ αυτό το πλαίσιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πολώνει την αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ στη λογική του «άσπρου-μαύρου» με προφανή στόχο να διεμβολίσει τον ενδιάμεσο, στα δύο κόμματα, χώρο τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Όλες οι αντιδράσεις και οι πρωτοβουλίες της ΝΔ όπως αποτυπώνεται και στη ρητορική της ηγετικής ομάδας και των στελεχών της παράταξης κατηγορούν την κυβέρνηση για «μαύρο» σε όλα τα επίπεδα (οικονομία, διαφθορά-διαπλοκή, παιδεία, κοινωνική πολιτική κλπ). Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ άλλωστε έχει επαναφέρει στη ρητορική του το αίτημα των πρόωρων εκλογών κάνοντας λόγο για «κατήφορο» της χώρας και «απειλή» προς τη δημοκρατία από την παραμονή του κ. Τσίπρα στην εξουσία.

Το γεγονός αυτό δείχνει την πρόθεση της ΝΔ να δώσει οριακό χαρακτήρα στην αντιπαράθεση της με την κυβέρνηση. Σ’ αυτό το έδαφος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τις θέσεις του σε περίπου μια εβδομάδα υπό το πρίσμα μιας «συμφωνίας αλήθειας» και «πρότασης ελπίδας» με την Πειραιώς μάλιστα να προλειαίνει το έδαφος της «πραγματικής εναλλακτικής πρότασης» απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ορισμένοι διαβλέπουν πίσω απ’ αυτή την τακτική, την επιχείρηση είτε προσεταιρισμού είτε επισημοποίησης του κοινού βηματισμού με στελέχη και ομάδες αν όχι κόμματα του χώρου του φιλελεύθερου κέντρου και της ευρύτερης κεντροαριστεράς. Ονόματα κατά καιρούς έχουν πέσει στο τραπέζι, ορισμένα μάλιστα έχουν κατονομαστεί δημόσια, κατά κύριο λόγο προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του εκσυγχρονιστικού μπλοκ, κάτι που ωστόσο προκαλεί αντιδράσεις σε μερίδα της ΝΔ.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν πέρασε ασχολίαστο και απαρατήρητο το ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε κινήσεις προς σ’ αυτή την κατεύθυνση για αξιοποίηση τέτοιων στελεχών. Στις τελευταίες του συνεντεύξεις, έκανε λόγο για αξιοποίησή τους σε μια κυβέρνηση της ΝΔ (μη εκλεγμένους βουλευτές), ενώ μίλησε ιδιαίτερα θερμά και για τους «τεχνοκράτες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα