ΝΔ: Υποψήφιοι επίσημα Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας. Ανοιχτό για Γεωργιάδη

ΝΔ: Υποψήφιοι επίσημα Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Τζιτζικώστας. Ανοιχτό για Γεωργιάδη
O Απόστολος Τζιτζικώστας στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. στην Λεωφ. Συγγρού όπου κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Στροφή της ΝΔ στην κοινωνία το μήνυμα Μητσοτάκη. Βγαίνω μπροστά με τη γενιά μου για να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες δήλωσε ο Τζιτζικώστας. Θέλω να εκφράσω το σύνολο της ΝΔ δήλωσε χτες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Τη Δευτέρα αποφαίνεται η κεντρική εφορευτική επιτροπή της ΝΔ για την εγκυρότητα των τριών υποψηφιοτήτων των Βαγγέλης Μεϊμαράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα. Ανοιχτό είναι το θέμα της υποψηφιότητας Άδωνι Γεωργιάδη που μέχρι και αυτή την ώρα αναζητάει τις τελευταίες υπογραφές για να καταθέσει την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο κ.Γεωργιάδης πρόκειται στις έξι το απόγευμα, όταν λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητων, να μεταβεί στη Συγγρού, όπου θα κάνει δηλώσεις, έστω και χωρίς υπογραφές.

Το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτοντας το φάκελο με τις υπογραφές  στήριξης της υποψηφιότητάς του δήλωσε ότι εγγυάται τη στροφή της ΝΔ στην κοινωνία. Μεταξύ των υπογραφόντων υπέρ της υποψηφιότητάς του είναι ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και οι δυο ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Μαρία Σπυράκη.

Τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ πέρασε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας για να καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα τονίζοντας ότι βγαίνει μπροστά μαζί με τη γενιά του για να αλλάξει όσα κρατούν τη ΝΔ και την κοινωνία στο χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες στις υπογραφές που κατέθεσε δεν υπάρχουν βουλευτές και μεγάλο ποσοστό των μελών της πολιτικής επιτροπής που υπογράφουν είναι κάτω των 40 ετών για συμβολικούς λόγους, ενώ από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα τάσσονται υπέρ μιας ενδιάμεσης λύσης για την ημερομηνία που θα στηθεί η κάλπη των εσωκομματικών εκλογών, αναφορικά με την πρόταση Μεϊμαράκη για Οκτώβριο και Μητσοτάκη για 15 Νοέμβρη.

Χτες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε τη δική του υποψηφιότητα δηλώνοντας ότι στόχος του είναι να εκφράσει το σύνολο της ΝΔ, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα, ενώ εστίασε στο γεγονός ότι υπηρέτησε όλους τους προέδρους του κόμματος από την ίδρυση της ΝΔ ως σήμερα.

Στο μεταξύ ο Νίκος Δένδιας με δήλωσή του άφησε αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που άνοιξε τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου πριν να προηγηθεί έκτακτο συνέδριο που θα συζητήσει τα ιδεολογικοπολιτικά αίτια των εκλογικών ηττών της ΝΔ και σημείωσε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η ενότητα της ΝΔ καθώς όπως αναφέρει δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης από την πλευρά του δήλωσε ότι θα στηρίξει τον κ.Μεϊμαράκη και ο ίδιος δε θα είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον Κώστα Καραμανλή (είχε δει και τον Αντώνη Σαμαρά).

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων στις έξι, θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για να επικυρώσει τις υποψηφιότητες και να δώσει χρονική διορία για τις ενστάσεις, ώστε τη Δευτέρα να ανακηρυχθουν επίσημα οι υποψήφιοι. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, εάν στον κ.Γεωργιάδη λείπουν για παράδειγμα δύο- τρεις υπογραφές για να φτάσει τις 50, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς θα τηρηθεί φυσικά αυστηρά το καταστατικό.

Αύριο στις δέκα και μισή το πρωί συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα για την καθιερωμένη πανηγυρική συνεδρίαση πριν την ορκομωσία των βουλευτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα