ΝΔ: Με σφραγίδα το συντηρητισμό και οι τέσσερις υποψήφιοι

ΝΔ: Με σφραγίδα το συντηρητισμό και οι τέσσερις υποψήφιοι

Γιατί ακολούθησαν τη γραμμή Γεωργιάδη οι Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης για τρομοκρατία και προσφυγικό. Πως επέλεξε να απαντήσει ο Μεϊμαράκης στον Τζιτζικώστα για το καινούργιο του σποτ.

Στο συντηρητισμό της εκλογικής βάσης της ΝΔ παίζουν το τελευταίο τους χαρτί οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος προκειμένου να δώσουν την ύστατη μάχη για την αύξηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις κάλπες της Κυριακής 22 Νοεμβρίου. Σ’ αυτή την κατεύθυνση αξιοποιείται το κλίμα των ημερών που καθορίζεται από το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στο Παρίσι.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι παρά τις αρχικές αντιδράσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη και Απόστολου Τζιτζικώστα, τα περιβάλλοντα των οποίων επέκριναν την επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη να συνδέσει την τρομοκρατία με το προσφυγικό και να χρεώσει ευθύνες και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, τελικά επέλεξαν να ακολουθήσουν αν και σε πιο ήπιους τόνους τη ρητορική και την ουσία της κριτικής του κ. Γεωργιάδη προς την κυβέρνηση.

Από την άλλη μεριά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανέφερε τα ζητήματα ασφάλειας στη ρητορική του αλλά με πιο προσεκτικό τρόπο. Παράλληλα ενσωματώνει στην επικοινωνιακή του τακτική τα ζητήματα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ τα οποία πάντως τα τοποθετεί σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, τονίζοντας ότι «καταρρέει  ο μύθος για δήθεν κοινωνική ευαισθησία της Αριστεράς και αναδεικνύεται η ιδεολογική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας ως Παράταξης του κοινωνικού φιλελευθερισμού με ανθρώπινο πρόσωπο».

Την ίδια στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης κινούμενος στο πλαίσιο των συντηρητικών αντανακλαστικών της βάσης της ΝΔ επέλεξε να απαντήσει εμμέσως και στο καινούργιο σποτ του Απόστολου Τζιτζικώστα που παρουσιάζει τον νυν πρόεδρο της ΝΔ ως βαρίδι, και σημείωσε ότι παρακολουθεί σιωπηλός τα όσα του καταλογίζουν και μάλιστα επικαλέστηκε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που «μας έμαθε τότε στην ΟΝΝΕΔ να σεβόμαστε τους μεγαλύτερους, να σεβόμαστε την ιστορία του κόμματος, να σεβόμαστε τους ανθρώπους που έχουν δώσει μάχη για να μπορούν να μας σέβονται και οι άλλοι».

Στο μεταξύ την στήριξή του στον Απόστολο Τζιτζικώστα εξέφρασε και ο βουλευτής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος και με την ιδιότητα του νομικού είχε υπερασπιστεί δημοσίως τον κ. Τζιτζικώστα από τις επιθέσεις των συνυποψηφίων του που έθεταν συνταγματικό κώλυμα για να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ ως προς το γεγονός ότι δεν είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα