ΝΔ: Ο υπόγειος πόλεμος στην ΟΝΝΕΔ και η παραίτηση Ιωαννίδη

ΝΔ: Ο υπόγειος πόλεμος στην ΟΝΝΕΔ και η παραίτηση Ιωαννίδη
INTIME NEWS

Οι πρώτες αψιμαχίες στο εσωτερικό της ΝΔ ενόψει του συνεδρίου του Απριλίου. Στις 10 Μάρτη η εκλογή νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Γιατί άφησε αιχμές κατά Μητσοτάκη παραιτηθείς πλέον πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης

Από το χώρο της νεολαίας ήρθαν οι πρώτες αναταράξεις στην πορεία προς το συνέδριο του Απριλίου για τη ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πετυχαίνει μια πρώτη νίκη στα σημεία.

Η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να προκηρύξει για τις 20 Μαρτίου εκλογές για νέο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και συνέδριο της οργάνωσης στις 9-10 Απριλίου εξώθησαν σε παραίτηση από την προεδρία της νεολαίας της ΝΔ το Σάκη Ιωαννίδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, των συνεργατών του και των «συμβούλων» του για «αντιδεοντολογική» και «αντικαταστατική» διαδικασία.

Πληροφορίες ήθελαν τον κ. Ιωαννίδη να επεδίωκε την αλλαγή φρουράς στην ΟΝΝΕΔ μετά το συνέδριο της ΝΔ, όπου θα είχαν καταγραφεί και οι καινούργιοι συσχετισμοί εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ηγεσία της ΝΔ όμως θέλησε να στείλει ένα σαφές μήνυμα για μια ριζική αλλαγή του κομματικού μηχανισμού, καθώς ο πρώην πλέον πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης συγκαταλέγεται στα στελέχη που στις εσωκομματικές εκλογές στήριξαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πολιτικά βρίσκεται πολύ κοντά στον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Ο Σάκης Ιωαννίδης ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν το στέλεχος εκείνο που είχε καλέσει το βράδυ του δημοψηφίσματος με δημόσια δήλωσή του σε παραίτηση τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο του κόμματος και τότε υποψήφιο για την προεδρία της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, με κορυφαίο το επεισόδιο της παρουσίας του μαζί με τον κ. Στυλιανίδη στην παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου που είχε προκαλέσει την οργή του κ. Γεωργιάδη.

Από το Σάββατο όμως ο κ. Ιωαννίδης αποτελεί παρελθόν για την ΟΝΝΕΔ ενώ ήδη, υποψηφιότητα για την προεδρία της οργάνωσης έχει θέσει ο, έχων το χρίσμα από τη Συγγρού, Βασίλης Γεωργιάδης, 29 ετών, οικονομολόγος, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την χρέωση των επαρχιακών οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ.

Η υποψηφιότητα του κ. Γεωργιάδη για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ φέρεται να έχει την υποστήριξη του γραμματέας της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Στα ονόματα που ακούγονται επίσης ως πιθανά να θέσουν διεκδικήσουν από τον Βασίλη Γεωργιάδη την προεδρία της ΟΝΝΕΔ είναι του Απόστολου Μπακόλα, ο οποίος φέρεται να έχει την υποστήριξη του κ. Ιωαννίδη και του Κώστα Κατσαφάδου.

Ορισμένοι προσπαθούν να μπλέξουν και τον καραμανλικό παράγοντα και στην αναμέτρηση για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι καραμανλικοί θα κρατήσουν αποστάσεις.

Η εκλογή νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ και το συνέδριο της οργάνωσης είναι το πρώτο πεδίο στο οποίο θα φανούν οι προθέσεις των διαφόρων στρατοπέδων της ΝΔ και πιθανόν να δώσουν μια πρόγευση πιθανών κινήσεων που θα γίνουν στο συνέδριο της ΝΔ στις 22-24 Απριλίου.

πηγή: intime

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα