ΝΔ: Ο Μητσοτάκης συγκαλεί την Κ.Ο. στις 26 Ιουνίου

Διαβάζεται σε 3'
Συζήτηση για την ακρίβεια και τα υπερκέρδη των εταιρειών στην Ολομέλεια της Βουλής
Συζήτηση για την ακρίβεια και τα υπερκέρδη των εταιρειών στην Ολομέλεια της Βουλής Aris Oikonomou/ SOOC

Η συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ που ζητούν βουλευτές μετά τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου, ενώ το Μαξίμου υπερασπίζεται τη διεύρυνση της ΝΔ.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου θα συνεδριάσει τελικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όπως επιβεβαίωσε στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Κάτι που ζητούσαν πολλοί γαλάζιοι βουλευτές, προκειμένου να γίνει συζήτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η γαλάζια ΚΟ βράζει, καθώς οι βουλευτές έχουν θορυβηθεί μετά το 28% και πολλοί διαμηνύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να ακούσει και τη δική τους άποψη για τα αίτια της νεοδημοκρατικής αποχής. Δεν λείπουν μάλιστα οι φωνές που ζητούν επιστροφή στις ρίζες της ΝΔ, δηλαδή στη “λαϊκή δεξιά” και καταγγέλουν πασοκοποίηση της κυβέρνησης.

Η πιο τολμηρή από αυτές τις φωνές είναι αυτή του Νικήτα Κακλαμάνη. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ξαναχτύπησε μάλιστα με συνέντευξη του στην Εστία, υποστηρίζοντας ότι: “Η παραδοσιακή, η γνήσια λαϊκή Δεξιά είχε προ πολλού παραγκωνιστεί από ένα αυτοσχέδιο παράρτημα του ΠΑΣΟΚ εντός της παράταξης. Οπότε ήταν λογικό και επόμενο πώς αυτό θα προκαλούσε αποστροφή- αν όχι οργή.”

Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις Κακλαμάνη ο κ.Μαρινάκης υποστήριξε ουσιαστικά ότι το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών δεν ήταν η επιστροφή στη λαϊκή δεξιά, αλλά η επιτάχυνση της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ υπερασπίστηκε τη στρατηγική της διεύρυνσης.

“Οι πολίτες μας είπαν τρέξτε πιο γρήγορα, όχι γυρίστε πίσω. Η διεύρυνση της ΝΔ των τελευταίων ετών, που έγινε επί τη βάση του σεβασμού στις αρχές και θέσεις της ΝΔ, έφτασε την παράταξη σε νίκες που είχε να δει εδώ και μία 20ετία και μάλιστα μετά από κρίσεις”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Άνθρωποι που δεν ήταν ποτέ στη ΝΔ, συστρατεύθηκαν με το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ. Ήρθαν σε εμείς και φτάσαμε στο σημείο μετά από χρόνια να ισχυροποιηθεί η παράταξη και να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση. Γιατί στο τέλος, αυτό που έχει αξία είναι να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα για να μπορεί η κυβερνηση να λύνει προβλήματα”, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

“Αποτέλεσμα της διεύρυνσης της ΝΔ, της επιστροφής της σε μεγάλα ποσοστά, είναι να έχουμε μία χώρα που άφησε πίσω της τα μαύρα χρόνια της κρίσης”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε: “Οι πολίτες ζητούν να λύσουμε όσο πιο γρήγορα τα προβλήματα τους. Να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, για το οποίο μας ψήφισαν, με μεγαλύτερη ταχύτητα. Αυτό το μήνυμα το έχει λάβει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Οδηγός μας είναι όσα έχει πει ο ιδρυτής της ΝΔ. Κωσταντινος Καραμανλής.”

Φωνές για δεξιό Πρόεδρο Δημοκρατίας

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ενίσχυσε όμως και τις φωνές εντός της ΝΔ κατά επανεκλογής της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στο αξίωμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Γαλάζια στελέχη θεωρούν ότι θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης όταν λήξει η θητεία της κ. Σακελλαρόπουλου στις αρχές του 2025 να προτείνει αυτή τη φορά ένα πολιτικό πρόσωπο και δη καθαρά δεξιό.

Την άποψη αυτή εξέφρασε δημοσίως ο πρώην υπουργός, Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», σχολίασε πως “υπάρχουν πάρα πολλά αξιόλογα στελέχη της Κεντροδεξιάς, τα οποία έχουν ιστορική διαδρομή στην πολιτική, τα οποία θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας.”

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μαρινάκης έκοψε με εμφανή ενόχληση την προεδρολογία, χωρίς πάντως να σπεύσει να προεξοφλήσει και επανεκλογή Σακελλαρόπουλου. “Θεωρώ ότι αυτές οι συζητήσεις, ειδικά όταν είναι τόσο πρόωρες, δεν βοηθούν στη διαφύλαξη του θεσμού”, είπε και πρόσθεσε: “Όταν έρθει η ώρα θα ληφθούν αποφάσεις πρώτα από τον πρωθυπουργό και μετά από τη Βουλή, όπως η συνταγματική τάξη επιτάσσει. Αλλά τέτοιες δημόσιες συζητήσεις δεν βοηθούν σε κάτι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα