ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να σηκώσει το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να σηκώσει το πολιτικό κόστος των μεταρρυθμίσεων
ΜΟΣΧΑΤΟ-ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να εξασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη εφαρμόζοντας μνημόνιο αναπτύσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει το πολιτικό κόστος της διακυβέρνησης

Η δυστοκία της κυβέρνησης να κλείσει την αξιολόγηση και το σκηνικό σύγκρουσης που στήνεται μεταξύ της Ελληνικής πλευράς και του ΔΝΤ, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί για μέτρα λιτότητας και μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου μέσω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, δείχνουν –κατά τη ΝΔ– κατάρρευση της ικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ να εξαπατά τους πολίτες προκειμένου να εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές.

Αυτή την άποψη μάλιστα την ανέπτυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χτεσινή του ομιλία στο Ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «έπειτα από την πολιτική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του, μετά το δημοψήφισμα, υπήρξε η εξής αφήγηση που κάποιοι καλοπροαίρετα πίστεψαν: Επειδή, ακριβώς, το κυβερνών κόμμα είχε το συγκεκριμένο αντιμνημονιακό παρελθόν, θα είχε και μεγαλύτερες πιθανότητες να διασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εφαρμογής του προγράμματος. Με όρους -πάντα- κοινωνικής ειρήνης. Εκτιμώ πως κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε το πόσο αφελής υπήρξε αυτή η προσέγγιση. Η κοινωνική ειρήνη δεν διασφαλίζεται μέσα από την απόλυτη πολιτική εξαπάτηση. Και η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από την ελλιπή, αμφίθυμη και αποσπασματική εφαρμογή κάποιων αποσπασματικών μέτρων».

Πρόκειται από την πλευρά Μητσοτάκη και για ένα σαφές μήνυμα προς τους δανειστές, τους οποίους κατά καιρούς στελέχη της ΝΔ έχουν κατηγορήσει ότι έχουν επιδείξει ανοχή προς το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα σε αντίθεση με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει έτοιμος να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες και το κόστος της διακυβέρνησης και των δύσκολων αποφάσεων υλοποιώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τα απαιτούμενα μέτρα για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση. Μάλιστα λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και τη σύνοδο του ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο επέμεινε ιδιαίτερα στην εφαρμογή ενός «προγράμματος μεταρρυθμίσεων ελληνικής έμπνευσης, σχεδιασμού και ιδιοκτησίας», το οποίο βρίσκεται εντός του πλαισίου αρχών και αξιών της ΝΔ σε αντίθεση με το ιδεολογικό DNA του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο δύο είναι τα κύρια μηνύματα του κ. Μητσοτάκη. Το ένα απευθύνεται στο εσωτερικό της ΝΔ εκφράζοντας την κάθετη διαφωνία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη λογική του «ώριμου φρούτου» σε ότι αφορά την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και την επάνοδο της ΝΔ στην εξουσία. Το δεύτερο μήνυμα του προέδρου της ΝΔ απευθύνεται στους δανειστές θεωρώντας ότι δεν θα έχουν κανένα λόγο να αρνηθούν να δώσουν δημοσιονομικό χώρο μειώνοντας το στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 3,5% στο 2% από τη στιγμή που η πολιτική των μεταρρυθμίσεων που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης συμβάλει στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα