ΝΔ: Οξύνεται το κλίμα διχασμού μεταξύ των υποψηφίων προέδρων. Στα άκρα η κόντρα Τζιτζικώστα και Μεϊμαράκη

ΝΔ: Οξύνεται το κλίμα διχασμού μεταξύ των υποψηφίων προέδρων. Στα άκρα η κόντρα Τζιτζικώστα και Μεϊμαράκη
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΘ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ) MotionTeam

Πως η Ντόρα Μπακογιάννη αντικατέστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. Τι κατήγγειλε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τι απαντάνε Μητσοτάκης, Μπακογιάννη και Μεϊμαράκης. Στα μαχαίρια Τζιτζικώστας και Άδωνις για χάρη του Σαμαρά

Η αναδιάταξη των εσωκομματικών συσχετισμών της ΝΔ τίθεται σε πρώτο πλάνο πλέον μετά και τη διευθέτηση των διαδικαστικών για την εκλογή προέδρου στις 22 Νοεμβρίου. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έχει ανοίξει διμέτωπο σε Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ στο παρασκήνιο οι συζητήσεις παραμένουν για το αν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ενότητα της γαλάζιας παράταξης ή αν είναι ορατή η προοπτική της διάσπασης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA κλιμάκωσε τις επιθέσεις του κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη  κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «πίσω από τις κλειστές πόρτες» έκοψε την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ και προώθησε την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στοχεύοντας στην εσωκομματική της στήριξη.

Μάλιστα την ίδια στιγμή όξυνε τη ρητορική της αποστασιοποίησής του από τον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι συγκρούστηκε με τις βασικές επιλογές της κυβέρνησής του, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα της αντιπαράθεσής με τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Γεωργιάδη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας για πρώτη φορά δήλωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του να προωθήσει στην αντιπροεδρία της ΝΔ κάποιον ή κάποιους εκ των συνυποψηφίων του ανάλογα με το αποτέλεσμα.

Πάντως από τις πλευρές των τριών άμεσα εμπλεκόμενων σε ότι αφορά το θέμα του ΕΛΚ τονίζεται ότι πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συμφωνηθεί από το καλοκαίρι να έθετε υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ ωστόσο ο ίδιος με δική του πρωτοβουλία απεσύρθη όταν άνοιξε η διαδικασία της διαδοχής της ηγεσίας της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν ότι ο πρώην υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης είχε μεταβεί στις αρχές Σεπτεμβρίου για επαφές με στελέχη του ΕΚΛ και βρήκε πρόσφορο έδαφος για να προωθήσει την υποψηφιότητά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ήττα της ΝΔ και την εσωκομματική εκλογή προτίμησε να μην εμπλέξει το ΕΛΚ στα εσωτερικά της ΝΔ καθώς θεωρεί ότι θα ήταν αντιδεοντολογικό να διεκδικήσει την προεδρία της παράταξης όντας ο ίδιος αντιπρόεδρος του ΕΛΚ. Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε σχετικά τον κ. Μεϊμαράκη και ο τελευταίος χειρίστηκε το θέμα.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη επισημαίνουν η Ντόρα Μπακογιάννη όταν προέκυψε το ζήτημα προσφέρθηκε να διεκδικήσει την αντιπροεδρία του ΕΛΚ εκ μέρους της ΝΔ, πρόταση που έγινε δεκτή από τον κ. Μεϊμαράκη.

Κύκλοι της Ντόρας Μπακογιάννη απαντώντας στα όσα είπε την Κυριακή το πρωί στην τηλεόραση του MEGA ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνουν ότι «η διγλωσσία και η υποκρισία δεν έχει καμία σχέση με το νέο. Είναι πιο παλιό και από το παλιό. Γκρεμίζοντας την ιστορία της ΝΔ δεν φέρνεις το νέο». Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους ο Απόστολος Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε δύο φορές την ίδια την κ. Μπακογιάννη στην Αθήνα και μια στη Μαδρίτη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ΕΛΚ ότι δεν είχε καμία αντίρρηση με την υποψηφιότητά της.

Στο επιτελείο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρακολουθούν τις κινήσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα ο οποίος εμφανίζεται ως ο βασικός αντίπαλος του νυν προέδρου της ΝΔ σύμφωνα με τις ως τώρα δημοσκοπήσεις. Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη σχολιάζοντας τις έμμεσες κατηγορίες που απευθύνονται από τον Απόστολο Τζιτζικώστα προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι δεν εγγυάται στην πράξη την ενότητα της ΝΔ, σημειώνουν ότι «ο κ. Μεϊμαράκης συμβολίζει την ενότητα της παράταξης» και επισημαίνουν με νόημα ότι «στην πορεία προς τις εκλογές θα πρέπει να αποφευχθούν τεχνητές αντιπαραθέσεις και διχασμοί, ενώ όλοι οφείλουν να σεβαστούν το αποτέλεσμα από την στιγμή που οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς».

Ο Σαμαράς διχάζει Τζιτζικώστα και Γεωργιάδη

Την ίδια στιγμή Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, παρά τις κοινές τους κατηγορίες κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για «προσχηματικές» εκκλήσεις ενότητας,  διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αφορμή τις αναφορές αποστασιοποίησης του πρώτου από επιλογές της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι συγκρούστηκε προσωπικά με τον πρώην πρωθυπουργό πριν από ενάμιση χρόνο για την αυτοδιοίκηση αλλά και για τη φορολογία των ακινήτων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στοχεύει στους ψηφοφόρους που στήριξαν τη ΝΔ επί κυβέρνησης Σαμαρά, άδραξε την ευκαιρία και σήκωσε το γάντι με σχόλιό του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου έγραψε: «Ο Τζιτζικώστας συγκρούστηκε με τον Σαμαρά για τον ΕΝΦΙΑ και διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση κλπ εγώ θα υπερασπιστώ την Κυβέρνησή μας! Απευθύνομαι σε όλους τους Νεοδημοκράτες που δώσαμε μαζί την μάχη της 25ης Ιανουαρίου και τους λέω: να είστε υπερήφανοι για την Κυβέρνησή μας.  Την ώρα που η κυβέρνηση του Τσίπρα στέλνει τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα αυξημένο σε κάποιους, εμείς πάλι κατηγορούμε τη ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ κλπ;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα