ΝΔ – Ποτάμι: Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε

ΝΔ – Ποτάμι: Μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε

Μικροεπεισόδια μεταξύ Συγγρού και Σεβαστουπόλεως την στιγμή που Μητσοτάκης και Θεοδωράκης έκαναν «κοινή εμφάνιση» στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Προχωρημένες συζητήσεις και ζυμώσεις ΝΔ και Δράσης

Την ώρα που οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης πραγματοποιούσαν κατά κάποιο τρόπο μια ακόμα κοινή εμφάνιση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Σάμο, στην Αθήνα δημιουργούνταν αναστάτωση και ενός είδους ένταση στις σχέσεις της ΝΔ και του Ποταμιού.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση την οποία υπέγραφαν 12 προερχόμενα από το Ποτάμι στελέχη που εξέφραζαν την άποψη πως μόνο η ΝΔ του Μητσοτάκη μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και συντάσσονταν με τη Συγγρού. Από την πλευρά της η ΝΔ πρόβαλλε με ιδιαίτερη θέρμη την δήλωση αυτή για να εισπράξει την έντονη αντίδραση και ενόχληση της Σεβαστουπόλεως, στην οποία προκλήθηκε μια σχετική αναστάτωση καθώς δεν ήθελε να δημιουργείται η εντύπωση πως υπάρχει ρεύμα αποστράτευσης από το Ποτάμι και προσχώρησης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα το Ποτάμι με επίσημη ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα παλιότερες δηλώσεις δύο (Ιάκωβος Θεοδώσης και Λυκούργος Λιαρόπουλος) εκ των δώδεκα των υπογραφόντων από τις οποίες προκύπτει ότι είχαν αποχωρήσει εδώ και αρκετούς μήνες πριν, ενώ ο Νίκος Ρίζος κατήγγειλε πλαστογράφηση της υπογραφής του και με δήλωση-διάψευση ξεκαθάρισε ότι παραμένει μέλος του Ποταμιού.

Αυτό ήταν ένα ασυνήθιστο στις σχέσεις των δυο κομμάτων επεισόδιο. Ωστόσο ορισμένοι θεωρούν ότι δεν είναι παράξενο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά, καθώς τα δύο κόμματα μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ έχουν παράλληλη φιλελεύθερη ατζέντα, η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνεται και στο ακροατήριο του Ποταμιού και την ίδια στιγμή το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη πιέζεται δημοσκοπικά ενώ έχει επιλέξει την αυτόνομη πολιτική παρουσία.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν «μοιραίο» να υπάρχουν τέτοια επεισόδια καθώς «η ΝΔ του Μητσοτάκη» και το Ποτάμι ιδεολογικά λειτουργούν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» και από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση για πολιτική συμπόρευση και συνεργασία των δύο κομμάτων ο μεταξύ τους ανταγωνισμός θα δημιουργεί τέτοιου τύπου εντάσεις και τριβές.

Την ίδια στιγμή πάντως στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι είναι σε προχωρημένο επίπεδο συζητήσεις για προσχώρηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεργαζόμενων με το Ποτάμι δυνάμεων όπως η Δράση του Στέφανου Μάνου και του Θόδωρου Σκυλακάκη, γεγονός που προκαλεί δυσφορία σε πάρα πολλά γαλάζια στελέχη αν και μέχρι σήμερα δεν έχει εκφραστεί ευθέως και δημοσίως η δυσφορία γι’ αυτού του είδους τις επιλογές.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα