ΝΔ: Τέσσερις γραμμές για την παρουσία Τσίπρα στην κηδεία του Κάστρο

ΝΔ: Τέσσερις γραμμές για την παρουσία Τσίπρα στην κηδεία του Κάστρο
Άποψη των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

"Απόδραση" από τα προβλήματα, διακοπές, προσβολή η παρουσία στην κηδεία ενός δικτάτορα. Ποιο κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ έκανε την έκπληξη λέγοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την επίσκεψη Τσίπρα στην Αβάνα

Απόψεις για όλα τα γούστα περιελάμβανε η ρητορική των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το Φιντέλ Κάστρο με επίκεντρο την παρουσία του πρωθυπουργού στην Αβάνα για την κηδεία του Κουβανού επαναστάτη.

Η επίσημη άποψη της ΝΔ όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλη Κικίλια απέφυγε διατυπώσεις που θα οδηγούσαν σε μια ευθεία αξιολόγηση ως ιστορικής προσωπικότητας και ηγέτη της σοσιαλιστικής Κούβας του Φιντέλ Κάστρο και αρκέστηκε να σχολιάσει σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αβάνα ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες του με ένα ταξίδι στην Κούβα. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για ότι υπογράφει».

Την ίδια στιγμή ωστόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Κώστα Πουλάκη και  το βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη σε τηλεοπτική εκπομπή καθώς υποστήριξε ότι είναι η «προσβλητική» για τους Έλληνες η παρουσία Τσίπρα στην Αβάνα χαρακτηρίζοντας «δικτάτορα» τον αποθανόντα ηγέτη της Κούβας.

Σε κλίμα «διακοπών» ήταν άλλα στελέχη της ΝΔ όπως μεταξύ άλλων ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κώστας Σκρέκας ο οποίος έκανε λόγο για «τετραήμερες διακοπές του πρωθυπουργού στην Κούβα για να τιμήσει τον Κάστρο», συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για τον μοναδικό Ευρωπαίο ηγέτη που πάει τέσσερις ημέρες  διακοπές στην Κούβα, αυτή τη στιγμή που το μέλλον της χώρα κρίνεται. Έτσι αισθάνεται την ευθύνη και τη σοβαρότητα. Σηκώνεται και φεύγει ο καπετάνιος και αφήνει το τιμόνι του καραβιού την ώρα της θύελλας;».

Με μια διαφορετική προσέγγιση ανέδειξε το ζήτημα της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτηρίζοντάς το «αστείο» ως γεγονός. Ο κ. Γεωργιάδης μάλιστα συνεχάρη την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζει από κοινού με τη ΝΔ «νεοφιλελεύθερα μέτρα» από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φυσικά, έχουμε και το τραγελαφικό, την ώρα που ψηφίζεται αυτό το νομοσχέδιο, ο Πρωθυπουργός να είναι στην Αβάνα. Αυτό είναι σχεδόν αστείο. Την ώρα που στην ελληνική Βουλή ψηφίζεται η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, δηλαδή το πιο “νεοφιλελεύθερο κείμενο” που έχει ψηφίσει η Βουλή αυτά τα 7 χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας είναι στην Αβάνα για να πουλήσει επανάσταση.

Βεβαίως, η ΝΔ είναι υπέρ της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας μας για να έχουμε επιτέλους οικονομική πρόοδο. Οικονομική πρόοδο δεν θα έχουμε όμως με το οικονομικό μοντέλο της Κούβας, στην οποία πήγε ο κ. Τσίπρας να προσκυνήσει, αλλά με το μοντέλο της φιλελεύθερης οικονομίας. Εντάξει, ας ψηφίζει την φιλελεύθερη οικονομία στη Βουλή και ας προσκυνάει και τον Κάστρο».

Πιο δηκτικός για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ο έτερος εκπρόσωπος της δεξιάς τάσης στη ΝΔ Μάκης Βορίδης, συμπίπτοντας όμως με τον κ. Κυρανάκη στους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς κατά του Φιντέλ Κάστρο, καθώς έγραψε στο twitter: «Πονάει που πέθανε το ίνδαλμα του, ένας κομουνιστής δικτάτορας και μετά, εκεί, μέσα στην θλίψη του συζητάει για τις ομαδικές απολύσεις με τους εκπροσώπους του ιμπεριαλισμού. Πως λέγεται αυτό; Διπολική διαταραχή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα