ΝΔ: Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης

ΝΔ: Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με το κλείσιμο της αξιολόγησης
Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κομοτηνή το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ) Eurokinissi

Οι δεσμεύσεις της ΝΔ θα εξαρτηθούν από το χρόνο των εκλογών καθώς οι συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα τόνισε ο στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη Τάκης Θεοδωρικάκος

Τα συνεχόμενα χτυπήματα κατά της κυβέρνησης από την αξιωματική αντιπολίτευση στην κατεύθυνση ότι «δεσμεύει τη χώρα σε διαρκή λιτότητα» και «δίνει τα πάντα στους δανειστές για την παραμονή στην εξουσία», έχοντας «μονογράψει το 4ο μνημόνιο» προτάσσονται από τη ΝΔ προκειμένου να αποσυνδεθεί το αίτημά της για πολιτική αλλαγή από την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος «ζητάμε εκλογές γιατί η ζημιά που έχει γίνει στη χώρα είναι τεράστια. Οι εκλογές δεν συνδέονται με το κλείσιμο της αξιολόγησης» (Σκάι). Στη ΝΔ εκτιμούν ότι δεν είναι πρώτη προτεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές αν και υπάρχουν και εκτιμήσεις όπως του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη που επιμένει στη λογική της «ηρωικής εξόδου» του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία προκειμένου να μην «εξαερωθεί» πολιτικά όπως το ΠΑΣΟΚ το 2012 (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο χρόνος των εκλογών θα επιφέρει αλλαγές όχι στη γενική κατεύθυνση αλλά στις όποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις θα αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος «είναι προφανές πως οι συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα», επιμένοντας ωστόσο στην άποψη ότι η ΝΔ ως μεταρρυθμιστική δύναμη θα έχει τη δυνατότητα να επαναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους το μίγμα πολιτικής του μνημονίου.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη της ΝΔ όπως ο αρμόδιος τομεάρχης οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλούν για «εμπροσθοβαρή υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών» προκειμένου να αλλάξει η δημοσιονομική πολιτική στην κατεύθυνση της σταδιακής μείωσης της φορολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα