ΝΔ: Το επόμενο βήμα μετά τη ‘Συμφωνία Αλήθειας’

ΝΔ: Το επόμενο βήμα μετά τη ‘Συμφωνία Αλήθειας’

Στα σκαριά σκέψεις και για άλλες επιμέρους «Συμφωνίες αλήθειας». Ποιο είναι το «τελευταίο οχυρό» του Τσίπρα που θέλει να καταλάβει η ΝΔ

Η επόμενη μέρα της ΔΕΘ βρίσκει τη ΝΔ σε αναζήτηση τρόπων για την πλατιά ζύμωση στην κοινωνία της πολιτικής πρότασης που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.  Οι πληροφορίες θέλουν την Πειραιώς καταρχήν να σχεδιάζει κύκλο περιοδειών του προέδρου της ΝΔ στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας για την δια ζώσης επαφή του κ. Μητσοτάκη με τους πολίτες και την παρουσίαση της «Συμφωνίας Αλήθειας». Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και μια πρώτη περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επίπεδο νομού Αττικής τις αμέσως επόμενες μέρες.

Το δεύτερο σενάριο που βρίσκεται υπό σκέψη στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις, είναι η εξειδίκευση του προγράμματος της ΝΔ σε κάποιους τομείς πολιτικής -στους οποίους η Πειραιώς ρίχνει ιδιαίτερο βάρος- ώστε υπό τη μορφή καμπάνιας δράσης να παρουσιάζονται από τα στελέχη του κόμματος επιμέρους «συμφωνίες αλήθειας», όπως πχ «συμφωνία αλήθειας για την παιδεία».

Το βέβαιο είναι ότι η παιδεία αποτελεί ένα από τα ζητήματα που έχουν ξεχωρίσει στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη και οπωσδήποτε θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε επίπεδο κορυφής. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήδη βρίσκεται σε επαφές με αρμόδια στελέχη προκειμένου να προετοιμαστεί για την προ ημερησίας συζήτηση για την παιδεία στη βουλή την ερχόμενη Τρίτη με πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ένα δεύτερο θέμα που εξετάζεται σε αυτό το επίπεδο είναι η συνταγματική αναθεώρηση που έτσι και αλλιώς η παρουσίαση των προτάσεων της ΝΔ εκκρεμεί από το καλοκαίρι, ενώ από τα θέματα που σίγουρα θα εξεταστούν και υπό το βάρος των εξελίξεων θα είναι αυτό της ασφάλειας, για το οποίο μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ έκανε λόγο για «νόμο και τάξη» σημειώνοντας ότι «δεν αποτελεί δεξιά ατζέντα».

Σε κάθε περίπτωση στην Πειραιώς δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσουν το προβάδισμα που εκτιμούν ότι μετά τη ΔΕΘ έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται ως εν δυνάμει επόμενος πρωθυπουργός. Αυτή την εκτίμηση τη στηρίζουν στο ότι «η ΝΔ τώρα διαθέτει συγκεκριμένο και συγκροτημένο σχέδιο εξόδου από την κρίση», ενώ και οι βουλευτές της ΝΔ έχουν το πλεονέκτημα να εμφανίζονται στις περιφέρειές τους με προτάσεις και όχι μόνο με κριτική προς την κυβέρνηση.

Τέλος στην αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνουν στο θέμα Καλογρίτσα και στην υπόθεση των πόθεν έσχες αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τούτο διότι η εκτίμηση που έχουν στην Πειραιώς είναι πως αυτό που θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση είναι η ολοκληρωτική κατάρρευση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και η αποδόμηση σ’ αυτό το επίπεδο προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως λένε αυτό αποτελεί το «τελευταίο οχυρό» του πρωθυπουργού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα