ΝΔ: Το τρίτο μνημόνιο, το πιο επώδυνο από όλα, φέρει την αποκλειστική σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΝΔ: Το τρίτο μνημόνιο, το πιο επώδυνο από όλα, φέρει την αποκλειστική σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Ευρωκίνηση

Να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα ψέματα τα οποία επι μακρόν έλεγε καλει την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας ότι με τη συμφωνία καταρρέουν μύθοι και ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποιεί: “ Φανταστείτε το επόμενο πακέτο του Οκτωβρίου”

Το τρίτο μνημόνιο, το πιο επώδυνο από όλα, φέρει την αποκλειστική σφραγίδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ενημερωτικό σημείωμα που απαντά στην άτυπη ενημέρωση του Μαξίμου, την ώρα που και στο γαλάζιο στρατόπεδο επικρατεί αναβρασμός για τα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία και τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Συγγρού επιρρίπτει την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου και σπεύδει να διατυμπανίσει το τέλος του διαχωρισμού στον άξονα μνημόνιο-αντιμνημόνιο, σχολιάζοντας ότι με τη συμφωνία καταρρέουν μύθοι και ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Να ζητήσει συγνώμη η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό

Υποστηρίζει ότι το τρίτο μνημόνιο είναι το πιο επώδυνο από όλα (υπονοώντας ότι τέτοια μέτρα δεν ελήφθησαν επί της προηγούμενης κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, στοιχείο που κυριαρχεί και στις αντιδράσεις των γαλάζιων βουλευτών) και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα ψέματα που επί μακρόν έλεγε και για την κατάσταση στην οποία έφερε σήμερα τη χώρα και την οικονομία της.

“Η κυβέρνηση, με σημερινή της άτυπη ενημέρωση, «θριαμβολογεί» για τη σύναψη του 3ου Μνημονίου. Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση που η ηγεσία της υποστήριζε ότι «δεν συζητάει 3ο Μνημόνιο» και ότι «καταλαβαίνει ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που ονειρεύονται την επιστροφή στο Μνημόνιο, αλλά θα συνεχίσουμε να τις απογοητεύουμε» (Συνέντευξη κ. Τσίπρα, Real News, 29.03.2015) Και σήμερα «απογοητεύτηκε» η ίδια, αφού κατέρρευσαν και αυτοί οι μύθοι και οι ψευδαισθήσεις. Μύθοι που είχαν δημιουργηθεί και ψευδαισθήσεις που είχαν καλλιεργηθεί, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, από τα Κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση”, σημειώνει η Ν.Δ

Ενδεικτικά αναφέρει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ:

“Υποστήριζαν ότι τα προηγούμενα Μνημόνια θα τα ακύρωναν με ένα Νόμο και με ένα Άρθρο. Σήμερα, προτείνουν ένα νέο, ιδιαίτερα βαρύ 3ο Μνημόνιο. Το πιο επώδυνο από τα 3 Μνημόνια.

Υποστήριζαν ότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης, χαρίζονταν χρήματα στους τραπεζίτες. Σήμερα, αντιλαμβάνονται ότι η ανακεφαλαιοποίηση είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί η συστημική ευστάθεια των τραπεζών.

Υποστήριζαν ότι μέσω των αποκρατικοποιήσεων, δημόσια περιουσία και πόροι θα μεταβιβάζονταν στη «μαύρη τρύπα» του δημοσίου χρέους. Σήμερα, κάνουν το ίδιο, αφού η συμφωνία αναφέρεται σε «πώληση περιουσιακών στοιχείων», μέσω της δημιουργίας ενός νέου ανεξάρτητου Ταμείου, το οποίο μάλιστα θα εποπτεύεται από Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Υποστήριζαν ότι το χρέος είναι επονείδιστο και πρέπει να «κουρευτεί». Όμως, σήμερα, υπογράφουν όχι μόνο τη δέσμευση η χώρα να αποπληρώνει πλήρως και έγκαιρα τις δανειακές της υποχρεώσεις, αλλά και τη δέσμευση ότι δεν θα γίνει «κούρεμα» της ονομαστικής αξίας του χρέους.

Υποστήριζαν ότι το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι πλήρες και κοστολογημένο, περιλαμβάνοντας γενναιόδωρες παροχές ύψους 11 δισ. ευρώ. Σήμερα, εισηγούνται νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας, μόνο για τα 2 πρώτα χρόνια, ύψους 8 δισ. ευρώ. Με νέους, πρόσθετους φόρους και περικοπές συντάξεων, κύριων και επικουρικών.”

Βαφτίζουν ήπια προσαρμογή το ΦΠΑ και τις περικοπές συντάξεων

Η ΝΔ σημειώνει επίσης ότι βαφτίζονται ήπια προσαρμογή μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ που επιβαρύνει ήδη τους ασθενέστερους με 2,4 δισ. ευρώ, οι περικοπές στις συντάξεις κατα 1,8 δισ. ευρώ που θα τις νιώσουν στην τσέπη τους οι συνταξιούχοι απο το Σεπτέμβριο, η αύξηση του φόρου εισοδήματος και η προκαταβολή φόρου στο 75% φέτος και στο 100% απο του χρόνου που επιβαρύνουν εταιρείες, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης, η μείωση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης για όλους και της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου κίνησης στους αγρότες, ο τριπλασιασμός εισφορών στους αγρότες, σχολιάζοντας: “Φανταστείτε το επόμενο πακέτο του Οκτωβρίου…”

Υπενθυμίζει επίσης ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριζαν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από πρόσθετη εξωτερική χρηματοδότηση και σήμερα, «θριαμβολογούν» για τη σύναψη ενός νέου δανείου, και μάλιστα ύψους 86 δισ. Ευρώ, καθώς και πως υποστήριζαν ότι θα «γκρεμίσουν» τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ και σήμερα, δεσμεύονται να τις ολοκληρώσουν και να «χτίσουν» κι’ άλλες.

Τα επτά σημεία της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με τη Συγγρού όλα αυτά συμβαίνουν διότι στο μεσοδιάστημα, εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης που στηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, η οικονομία κατέρρευσε. Η Ν.Δ αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

1ον. Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση, μετά την ανάκαμψη του 2014.

2ον. Η οικονομία επέστρεψε στα πρωτογενή ελλείμματα. Έτσι, η επίτευξη πολύ χαμηλότερων δημοσιονομικών στόχων μέχρι το 2018, όχι μόνο δεν οδηγεί στη λήψη νέων μέτρων, αλλά πολλαπλασιάζει τα μέτρα, που έγιναν 8 φορές περισσότερα απ’ ό,τι προβλέπονταν στο περίφημο e-mail Χαρδούβελη.

3ον. Η ανεργία αυξάνεται και πάλι, μετά τη μικρή μείωσή της το 2014.

4ον. Τα spreads των Ελληνικών ομολόγων εκτινάχθηκε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθιστώντας σύμφωνα με τη ΝΔ σαφές ότι η πομπώδης πρόβλεψη της Κυβέρνησης, πως «οι αγορές θα χορεύουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της», διαψεύστηκε.

5ον. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έχουν διογκωθεί.

6ον. Η Κυβέρνηση, εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών της, έφερε το τραπεζικό σύστημα αντιμέτωπο με τεράστιους κινδύνους.

7ον. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας έχουν διογκωθεί και η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους έχει επιδεινωθεί δραματικά.

“Όλες αυτές οι ανάγκες, προέκυψαν επί των ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Πανηγυρίζει μάλιστα η συγκυβέρνηση για το «πακέτο Juncker των 35 δισ ευρώ, αλλά αποκρύπτει ότι αυτό είναι επιτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά! Απο το Νοέμβριο του 2014! Ας φροντίσουν τουλάχιστον να μην χαθούν και αυτά…” αναφέρει η Συγγρού.

Επικοινωνιακό τρικ η μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων

Η Ν.Δ χαρακτηρίζει επικοινωνιακό αντιστάθμισμα αυτών των επώδυνων πολιτικών την προβολή από την κυβέρνηση πρωτοβουλιών για τη μείωση των απολαβών πολιτικών αξιωματούχων. Κατηγορεί δε το Μαξίμου ότι παραβλέπει πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αναλάβει στοχευμένες πρωτοβουλίες για τη μείωση της δημόσιας δαπάνης από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Μειώσεις που ήρθαν να προστεθούν σε αυτές που είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, 12 Αυγούστου, στις 13:00, το Άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο του Κόμματος, σε διευρυμένη σύνθεση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα