Νέα Αριστερά: Δεκτή η τροπολογία Τζούφη υπέρ των εκπαιδευτικών

Διαβάζεται σε 1'
Η Μερόπη Τζούφη
Η Μερόπη Τζούφη ΙΝΤΙΜΕ

“Μια σημαντική νίκη για τους εκπαιδευτικούς επετεύχθη στη Βουλή, αποκαθιστώντας τη δημοκρατία στα υπηρεσιακά συμβούλια” σημείωσε η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη.

Η τροπολογία που κατέθεσε η βουλεύτριας της Νέας Αριστεράς, Μερόπη Τζούφη, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητήθηκε και ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έγινε δεκτή, όπως ανέφερε με σχετική ανάρτησή της στα social media.

“Μια σημαντική νίκη για τους εκπαιδευτικούς επετεύχθη στη Βουλή, αποκαθιστώντας τη δημοκρατία στα υπηρεσιακά συμβούλια” σημείωσε η βουλεύτρια Ιωαννίνων.

“Υπενθυμίζεται πως με το νόμο Κεραμέως του 2020, η διαδικασία αντικατάστασης των μελών των συμβουλίων είχε αλλοιωθεί, προβλέποντας το διορισμό αντικαταστατών από το υπουργείο αντί του επόμενου σε σταυρούς μέλους του ψηφοδελτίου. Η διάταξη αποτελούσε σημείο αντιπαράθεσης με τους εκπαιδευτικούς και τις ομοσπονδίες τους, παραβιάζοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες“, πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, “με την αποδοχή της τροπολογίας σταματά η καταπάτηση της εκλογικής βούλησης και επιστρέφει η δημοκρατία στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών – ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών εδώ και 4 χρόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα