Νέα Αριστερά: Ερώτηση με πρωτοβουλία Ηλιόπουλου για την επίθεση ακροδεξιών στα Σεπόλια

Διαβάζεται σε 2'
Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Με πρωτοβουλία του Νάσου Ηλιόπουλου η Νέα Αριστερά κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την επίθεση ακροδεξιών σε μεταναστευτική δομή στα Σεπόλια.

Για τα ακροδεξιά πογκρόμ βίας έναντι ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στα Σεπόλια κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία του βουλευτή Ά Αθήνας της Νέας Αριστεράς, Νάσου Ηλιόπουλου.

Στην ερώτηση που απευθύνεται προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης και Ασύλου περιγράφονται τα περιστατικά της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στα Σεπόλια, όπου ομάδα 15 ακροδεξιών εισέβαλαν στη δομή προκαλώντας τραυματισμούς στους διαμένοντες ανηλίκους, αλλά και φθορές στις υποδομές. Ερωτώνται οι Υπουργοί γιατί παρά το γεγονός αυτό οι αστυνομικές αρχές δεν προχώρησαν στην προσαγωγή των δραστών.

Στην ερώτηση ζητείται ακόμα από τους Υπουργούς να απαντήσουν στο εάν εγκρίνουν τις νομικά απερίγραπτες δηλώσεις της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη οι οποίες συνιστούν πολιτικό όνειδος. Αμέσως μετά το περιστατικό η κα Βούλτεψη έκανε λόγο για «αυτοδικία» και για πολίτες που «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους».

Μεταξύ άλλων τονίζονται και τα εξής: “Τα ακροδεξιά πογκρόμ, των οποίων η ελληνική κοινωνία δυστυχώς δεν γίνεται μάρτυρας πρώτη φορά, δεν αποτελούν αυτοδικία, όταν έχει υπάρξει επέμβαση αστυνομικών αρχών και αποκατάσταση της τάξης. Αντίθετα, αποτελούν ωμή ρατσιστική βία και ως τέτοια θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται. ‘

Αντιστοίχως, απαράδεκτες είναι και οι εκκλήσεις της Υφυπουργού για συνεργασία με «αυτούς που παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους». Αντί δηλαδή να στηλιτεύσει τους δράστες, να τους αποδοκιμάσει και να απαιτήσει τη νόμιμη δίωξη και τιμωρία τους, τους παρέχει μια αδιανόητη πολιτική κάλυψη μιλώντας για το δήθεν δίκιο που έχουν με το μέρος τους, αλλά σφάλουν αναφορικά με τον τρόπο αντιμετώπισης μιας ανύπαρκτης απειλής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα