Νέα Αριστερά για ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου: “Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες”

Διαβάζεται σε 1'
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά INTIME

Την “ιστορική” -όπως την χαρακτηρίζει- απόφαση του ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα σχολιάζει η Νέα Αριστερά, καλώντας την κυβέρνηση να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες.

«Σε μια ιστορική απόφαση το Ευρωκοινοβούλιο σήμερα με ευρεία πλειοψηφία καταδίκασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά, η οποία χαιρετίζει την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου και δηλώνει ότι «θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης της Δεξιάς και την επανεκκίνηση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας».

Αναφέρει ειδικότερα ότι «οι υποκλοπές, η δολοφονία Καραϊβάζ, οι εκδικητικές αγωγές εναντίον ανεξάρτητων δημοσιογράφων, το έγκλημα της Πύλου μετατρέπουν τη χώρα μας σε σύμβολο του σύγχρονου πολιτικού αυταρχισμού».

Προσθέτει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες. Για τον διεθνή διασυρμό. Για το γεγονός ότι την κυβέρνηση του στην Ευρωβουλή στήριξε η Άκρα Δεξιά. Για την παραβίαση του κράτους δίκαιου. Για την καθημερινή υπονόμευση της Δημοκρατίας μας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα