Νέα Αριστερά: Η Κεραμέως κάνει αυτό που δεν τόλμησαν Γεωργιάδης και Χατζηδάκης

Διαβάζεται σε 2'
Νέα Αριστερά
INTIME

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Αριστερά εκφράζει τη σαφή και κατηγορηματική διαφωνία της με την εξαίρεση του χρόνου προετοιμασίας των βιομηχανικών εργατών από τον ενεργό χρόνο εργασίας.

H Nέα Αριστερά ξιφουλκεί εναντίον της Νίκης Κεραμέως για το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας έκανε αποδεκτή την εξαίρεση του χρόνου προετοιμασίας των βιομηχανικών εργατών από τον ενεργό χρόνο εργασίας.

Η σχετική ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: “Με εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας, όπως αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών έκανε αποδεκτή την εξαίρεση του χρόνου προετοιμασίας των βιομηχανικών εργατών από τον ενεργό χρόνο εργασίας, δωρίζοντάς την στους βιομήχανους. Η εγκύκλιος υπογράφηκε λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της Νίκης Κεραμέως ως νέας υπουργού Εργασίας και είχε την υπογραφή της γενικής γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων, Άννας Στρατινάκη.

Με αυτή την εγκύκλιο ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα του ΣΕΒ που αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην περαιτέρω καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργατών.

Η νέα υπουργός Εργασίας, αφού πρώτα δεν άφησε τίποτα όρθιο στην Παιδεία, αφού συνέδεσε το όνομά της ως υπουργός Εσωτερικών με το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων στην χώρα μας, τώρα στο υπουργείο Εργασίας έβαλε στόχο και τους βιομηχανικούς εργάτες. Προφανώς ό,τι δεν τόλμησαν να ισοπεδώσουν ούτε καν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζιδάκης θα αναλάβει με συνοπτικές διαδικασίες η Νίκη Κεραμέως.

Tη στιγμή που οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα εργάζονται τις περισσότερες ώρες σε όλη την Ευρώπη με τραγικά αποτελέσματα και σε θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα, η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει ακόμα χειρότερες τις εργασιακές συνθήκες. Η απάντηση είναι στην αντίθετη κατεύθυνση: στην ενίσχυση των μισθών, στην μείωση των ωρών εργασίας και στην καθολική εφαρμογή συλλογικών συμβάσεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα