Νέα Αριστερά: Ουδείς βουλευτής μετακινείται στο ευρωψηφοδέλτιο

Διαβάζεται σε 1'
Νέα Αριστερά
Νέα Αριστερά EUROKINISSI

Η Νέα Αριστερά θα είναι έτοιμη το επόμενο 20ήμερο να ανακοινώσει τα πρώτα πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου της.

Επί τάπητος τίθεται το ζήτημα της συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Αριστεράς τρεις περίπου μήνες πριν την πρώτη εκλογική μάχη στην οποία θα πάρει μέρος ο νέος κομματικός σχηματισμός.

Χωρίς να υπάρχει πλέον πολύς χρόνος, τα πρώτα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος του Μαρτίου ή στις αρχές του Απριλίου κάτι που σημαίνει ότι οι σχετικές διαδικασίες το επόμενο 20ημερο θα κορυφωθούν.

Στόχοι της Νέας Αριστεράς ως προς το ευρωψηφοδέλτιο είναι οι εξής: Να εκπροσωπηθούν σ’ αυτό και οι 13 περιφέρειες της χώρας και να αποτυπωθεί η προσπάθεια της πολιτικής απεύθυνσης από το χώρο της ριζοσπαστικής αριστεράς μέχρι αυτόν της αριστερής σοσιλαδημοκρατίας.

Πρόθεση, επίσης, είναι μαζί με ορισμένα πρόσωπα που θα συνδέουν το παρόν με το παρελθόν της Αριστεράς, να αναδειχθούν νέα πρόσωπα που θα συμβολίζουν την προσπάθεια του κόμματος για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του χώρου.

Πρέπει να τονιστεί, τέλος, ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ουδείς από τους 11 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς θα μετακινηθεί στο ευρωψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη ούτε υπάρχει και λόγος για τέτοιου είδους “εσωτερική” μεταγραφή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα