Νέα κωλοτούμπα Κουβέλη: Ναι στο ΠΑΣΟΚ για ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, υπό όρους

default image

Ανασύνθεση της κεντροαριστεράς και με το ΠΑΣΟΚ υπό όρους, λέει τώρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Να αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς μετά τις ευρωεκλογές στη βάση συγκεκριμένου κυβερνητικού προγράμματος, προτίθεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Η πρόταση του, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, θα απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ εφόσον διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ.

“Το ποιος βρίσκεται στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αφορά την προσπάθεια, εκείνο που μας αφορά είναι το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης, του προγράμματος, που πρέπει να είναι προοδευτικό”, σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης επισημαίνει:

“Εγώ δεν παρακολουθώ ούτε τους χαρακτηρισμούς ούτε και την έλλειψη ψυχραιμίας και τον αφήνω να χαιρετά τον δικό του πολιτικό πολιτισμό”.

Αναφερόμενος δε στα της οικονομίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εκτίμησε ότι αν δεν αναδιαρθρωθεί το χρέος και δεν υπάρξει επιμήκυνση αποπληρωμής και αν δεν γίνει μείωση των επιτοκίων, όσο κι αν δουλέψουν οι Έλληνες δεν θα μπορέσει το χρέος να εξυπηρετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φ. Κουβέλης είχε πει προχθές για τον Ευ. Βενιζέλο ότι είναι πολιτικά παράλογο να απευθύνει πρόταση συνεργασίας στη ΔΗΜ.ΑΡ. και από την άλλη να τη χαρακτηρίζει παράσιτο, κάτι που επανέλαβε εκ νέου.

“Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις στον πολιτικό χάρτη της χώρας και οι μετακινήσεις διαφόρων πολιτών και πολιτικών σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται πολιτικός παρασιτισμός” είπε ο κ. Κουβέλης προσθέτοντας “Θεωρώ, ότι ήταν τουλάχιστον άστοχη η δήλωση και σε κάθε περίπτωση αυτά που είπε ο κ. Βενιζέλος, μαρτυρούν: έλλειψη ψυχραιμίας και απουσία πολιτικού πολιτισμού”.

Μιλώντας και σε τηλεοπτικό σταθμό, τάχθηκε υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, με εκείνους όμως που θα δεχτούν ένα πρόγραμμα και μια “προοδευτικού χαρακτήρα πολιτική για τη χώρα αλλά θα έχουν και φερεγγυότητα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα