Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ μετά το κλείσιμο της συμφωνίας

default image

Η Καγκελάριος επανέλαβε τις επιφυλάξεις της ως προς της συμφωνία, προκρίνοντας μια λύση συμφωνίας-γέφυρα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να της ανταπαντά εκ νέου πως η Αθήνα εφαρμόζει τις αποφάσεις της 12ης Ιουλίου. Επικοινωνία Τσίπρα με Μεϊμαράκη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας συνομίλησαν σήμερα τηλεφωνικά, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι πληροφορίες ωστόσο κάνουν λόγο για επιφυλάξεις της γερμανικής κυβέρνησης για την συμφωνία, εμμένοντας στην θέση της υπέρ μιας συμφωνίας -γέφυρα. Η καγκελάριος ‘Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με δική της πρωτοβουλία, επέμεινε στην θέση της, περιγράφοντάς την στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα υπήρξε η πρώτη επικοινωνία των δύο ηγετών κατά την οποία η κ. Μέρκελ διατύπωσε για πρώτη φορά τον προβληματισμό της.

Ωστόσο όπως χθες, έτσι και σήμερα ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις θέσεις της κ. Μέρκελ με το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις της 12ης Ιουλίου ήρθε σε συμφωνία με τους Θεσμούς , την οποία δεν είναι δυνατό να ακυρώσει.

Τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Ευ. Μεϊμαράκη

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνία των δύο αρχηγών ήταν σύντομη και μίλησαν για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα