Νέος φάκελος για τα σκάνδαλα της Υγείας διαβιβάστηκε στη Βουλή

Νέος φάκελος για τα σκάνδαλα της Υγείας διαβιβάστηκε στη Βουλή
ΒΟΥΛΗ // (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ) Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. ΤΕΤΑΡΤΗ 21/2/2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Αφορά έρευνα της δικαιοσύνης κατά πολιτικών προσώπων για ζημία ύψους 15 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ σχετικά με υπερκοστολόγηση υγειονομικού υλικού την περίοδο 2012-2014

Συμπληρωματικά στοιχεία για ένα ακόμη σκάνδαλο στο χώρο της Υγείας που φέρεται να προξένησε ζημία 15,2 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ διαβίβασε η Δικαιοσύνη στη Βουλή.

Η  διαβίβαση των συμπληρωματικών εγγράφων της εισαγγελίας του Αρείου ανακοινώθηκε σήμερα από τη Βουλή και έγινε επίσης γνωστό ότι τα στοιχεία θα συσχετιστούν με παλαιότερη δικογραφία η οποία έχει φτάσει στη Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2017. Η διερευνώμενη υπόθεση αφορά σκάνδαλο υπερκοστολόγησης υγειονομικού υλικού του ΕΟΠΥΥ ύψους 15 εκατ. ευρώ που διαπιστώθηκε από πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας.

Το έγγραφο της εισαγγελίας αναφέρεται στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά πρώην μελών της διοίκησης του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΕΟΠΥΥ για απιστία κατά την υπηρεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό διαβιβαστικό της δικογραφίας αφορά τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Κουτρουμάνη, Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Βρούτση, Μάριου Σαλμά και Φίλιππου Σαχινίδη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα