Νέος καυγάς ΑΝΕΛ με Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι ακροδεξιός

Νέος καυγάς ΑΝΕΛ με Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι ακροδεξιός
Στιγμιότυπο από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπο τον πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόοπουλο σήμερα Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2014 (EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ) Eurokinissi

Απάντηση Χρυσοβελώνη στις αιχμές στελεχών των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης για τον κυβερνητικό εταίρο. Υπενθύμισε τη συνεργασία με την “ακροδεξιά των Βορίδηδων, των Γεωργιάδηδων, των Πλεύρηδων και των Μπαλτάκων”

Η επέτειος της “πρώτης φορά αριστερά” προκάλεσε νέο γύρο αντιπαράθεσης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι ακροδεξιά.

Αφορμή στάθηκε το βίντεο που προβλήθηκε πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς περιελάμβανε ένα πλάνο από το Ευρωκοινοβούλιο με τη Μαρίν Λεπέν, γεγονός που Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ απέδωσαν στη συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε σκωπτικά: “Η παρέα με τον Πάνο βλάπτει”, ενώ το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση υποστηρίζοντας:

“Ο συγχρωτισμός με την ακροδεξιά φαίνεται πως έχει γίνει δεύτερη φύση για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και μπορεί χθες o κ. Καμμένος να μην ανέβηκε στην εξέδρα μαζί με τον κ. Τσίπρα για να αγκαλιαστούν και να πανηγυρίσουν (θα κάνει χωριστή γιορτή;), η ακροδεξιά όμως εκπροσωπήθηκε. Στο επετειακό βίντεο που προβλήθηκε, (στο 3 λεπτό και 13 δευτερόλεπτο συγκεκριμένα), ακούμε ότι «…ο ελληνικός λαός έγινε συνώνυμο του αγώνα και της περηφάνιας σε όλο τον κόσμο» με την Μαρίν Λεπέν να εμφανίζεται στο «background» να μιλάει όρθια στο Ευρωκοινοβούλιο, παρόντος του κ. Τσίπρα! Δεν είναι περίεργο. Είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.”

Σε έντονο ύφος απάντησε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη υπενθυμίζοντας τη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, στην οποία συμμετείχαν στελέχη όπως ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης και ο Τάκης Μπαλτάκος, αλλά και αφήνοντας αιχμές κατά του Ποταμιού για φλέρτ με τη σημερινή ΝΔ, στην οποία όπως σχολίασε συμμετέχουν νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά στελέχη.

Η κ.Χρυσοβελώνη ειδικότερα δήλωσε:

«Προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ενταύθα:

Καλό είναι εκείνοι όπως το ΠΑΣΟΚ, που συνεργάστηκαν ξεδιάντροπα και χαριεντίστηκαν με την ακροδεξιά των Βορίδηδων, των Γεωργιάδηδων, των Πλεύρηδων και των Μπαλτάκων, καθώς και εκείνοι όπως ο Ποταμίσιος υπηρέτης πολλών αφεντάδων, που εκλιπαρούν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης με τη σημερινή Νέα Δημοκρατία των νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών, να σιωπούν αντί να κατηγορούν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ως ακροδεξιούς αναμασώντας θεωρίες περί «εθνικολαϊκισμού».

Το ποιος είναι ακροδεξιός ή καταδέχεται να συμπράξει με ακροδεξιούς για λίγα ψίχουλα εξουσίας το απέδειξαν στην πράξη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα