Nίκος Ανδρουλάκης: “Ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα το βράδυ”

Διαβάζεται σε 5'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη μετά τη μεγάλη νίκη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Με επευφημίες και συνθήματα υποδέχθηκαν τον Νίκο Ανδρουλάκη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές για την προεδρία του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκφώνησε ομιλία έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους πολίτες που έσπευσαν στις κάλπες για να στηρίξουν την εκλογική διαδικασία αλλά και τους συνυποψηφίους του.

Στην ομιλία του ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα της παράταξης αλλά και στην αξιοποίηση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων.

Αναλυτικά η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη:

“Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη μεγάλη τιμή και τη μεγάλη ευθύνη να με εμπιστευθείτε ξανά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες νίκες, θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι, δυναμικοί. Μαζί μπορούμε, μαζί θα κερδίσουμε.

Το κίνημά μας έχει χρέος να δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νεότερες γενιές. Ειδικά τώρα που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν, τώρα που τα μάτια όλο και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας.

Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους χιλιάδες πολίτες που έδωσαν δυναμικό παρών με τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία γεμίζοντάς μας όλους δύναμη. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν σε αυτό τον αγώνα, την οικογένειά μου και πάνω από όλα τους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ που με περιβάλλαν με την εμπιστοσύνη τους σε όλη μου την πολιτική διαδρομή, είναι η μόνη μου δύναμη. Την αγάπη και την συμπαράστασή σας δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Θέλω να συγχαρώ για τον αγώνα τους, τους συνυποψηφίους μου Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη, Νάντια Γιαννακοπούλου. Με τη στάση τους έδειξαν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα. Θέλω και είμαι βέβαιος ότι θα είναι όλοι τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα επόμενα χρόνια. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη.

Από αύριο ενωμένοι θα πάμε το κίνημά μας ακόμη ψηλότερα, εκεί που αξίζει στην ιστορία και την προσφορά του.

Το είπα πολλές φορές σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα το πω και απόψε. Τα δύσκολα για το ΠΑΣΟΚ είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά. Οι πολίτες προσβλέπουν σε εμάς για να ξεπεραστεί το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να ανταποκριθούμε στις νέες τους προσδοκίες. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό η παντοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Σας καλώ, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή και αγώνα, να τον κάνουμε για να κερδίσουμε. Η παράταξη θα πορευτεί με αξιοπιστία, με ενότητα, με σοβαρότητα και προτάσεις που θα κάνουν καλύτερη την ζωή των Ελλήνων. Μαζί μπορούμε να αναγεννήσουμε το ΕΣΥ, να ενισχύσουμε τη δημόσια παιδεία, να θωρακίσουμε το εισόδημα και τα εργασιακά δικαιώματα, να διασφαλίσουμε αξιοπρεπή και φθηνή στέγαση, να κάνουμε την οικονομία πιο παραγωγική, πιο ανταγωνιστική.

Φίλες και φίλοι, σήμερα απευθύνω ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε, χωρίς λαϊκισμό, με σοβαρό και αξιόπιστο προγραμματικό λόγο, με δυναμισμό, αλλά πάνω από όλα έχουμε χρέος να προχωρήσουμε με πολιτικό ήθος. Για μένα η πολιτική δεν ξεκινά εκεί που τελειώνει η ηθική αλλά είναι ταυτόσημες.

Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία αλλά για μια πιο δίκαιη κοινωνία όπου όλοι οι Έλληνες θα ζούμε με ασφάλεια και προοπτική. Υπόσχομαι σε όλους τους Έλληνες ότι θα αγκαλιάσουμε τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας για να γίνουμε ο φορέας της ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο αύριο. Η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές και για να έρθουν έχουμε χρέος να νικήσουμε στις επόμενες εθνικές εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό το νέο μεγάλο αγώνα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε μαζί, ενωμένοι. Είμαι σίγουρος ότι σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα με ένα σαφές μήνυμα. Έχουμε χρέος να κάνουμε την κοινωνία μας πιο δίκαιη και την πατρίδα μας πιο ισχυρή.

Αυτό το πατριωτικό προοδευτικό κίνημα πρέπει να αγκαλιάσει τις νεότερες γενιές, πρέπει να ενώσει τον ελληνικό λαό σε ένα σχέδιο που θα αγωνιστούμε να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Όλοι μαζί, σε νέους αγώνες και νέες προσπάθειες, ένα νέο ταξίδι ξεκινά σήμερα το βράδυ. Σηκώστε ξανά, περήφανα τη σημαία της παράταξης, μαζί μπορούμε, να είστε σίγουροι ότι θα καταφέρουμε νέες νίκες.

Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας και να ‘στε σίγουροι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να μην σας απογοητεύσω ποτέ”. 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα