Νίκος Δένδιας: Έφτασε στην Οδησσό για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας

Νίκος Δένδιας: Έφτασε στην Οδησσό για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας
Νίκος Δένδιας Maxim Shemetov/Pool Photo via AP IMAGES

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έφτασε στην Οδησσό. Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης στρέφεται ειδικά στη Μαριούπολη, όπου υπάρχει ζήτημα διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Στο αεροδρόμιο Κισινάου, όπου τον υποδέχθηκε η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία (με παράλληλη διαπίστευση στη Μολδαβία) Σοφία Γραμματά, έφθασε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Στη συνέχεια θα διαβεί τα σύνορα Μολδαβίας – Ουκρανίας, με προορισμό την Οδησσό. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό, όπου θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις δημοτικές αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα