Νίκος Φίλης για υποκλοπές: Πλήγμα στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου

Νίκος Φίλης για υποκλοπές: Πλήγμα στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου
Νίκος Φίλης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Για σχέσεις βαθέος κράτους και παρακράτους, που ύφανε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στις υποκλοπές.

Στο σκάνδαλο των υποκλοπών και την στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη μίλησε ο τομεάρχης Παιδείας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Α’ Αθήνας Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Εποχή, αναφέρθηκε σε σχέσεις βαθέος κράτους και παρακράτους που ύφανε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις οποίες επιχειρεί να προστατεύσει η κυβερνητική πλειοψηφία με τη αυθαίρετη συρρίκνωση του καταλόγου των μαρτύρων και άλλα μέτρα.

Ο κ. Φίλης είπε χαρακτηριστικά:

“Ξεκινώ με ένα μπράβο στην Ερευνητική Δημοσιογραφία. Άξιοι συνάδελφοι αποκάλυψαν την υπόθεση και ένας από αυτούς έπεσε θύμα παράνομης παρακολούθησης, ίσως και άλλοι. Θέλω, επίσης, να εξάρω την προσήλωση στον θεσμικό του ρόλο του Προέδρου της ΑΔΑΕ. Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξαν από την πρώτη στιγμή την έκταση και το βάθος της εκτροπής. Το πλήγμα στη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου. Τις σχέσεις βαθέος κράτους και παρακράτους (με τη σημερινή του όμως μορφή που προσδιορίζεται από αυτό που ονομάζεται «κατασκοπευτικός καπιταλισμός») τις οποίες ύφανε από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αυτό το καθεστώς επιχειρείται να προστατευθεί με τον ασφυκτικό έλεγχο στο έργο της εξεταστικής επιτροπής, όπως φαίνεται με τα μέτρα «εκτάκτου κράτους» καθώς και με τη αυθαίρετη συρρίκνωση του καταλόγου των μαρτύρων.

Οι κοινοβουλευτικοί χειρισμοί που έγιναν από την δημοκρατική Αντιπολίτευση, ήταν οι ενδεδειγμένοι και ειδικά η παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, η καλύτερή του μετά τις εκλογές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης η διεθνοποίηση της υπόθεσης με αντιδράσεις στο Ευρωκοινοβούλιο και πληθώρα δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου, απέναντι στον οποίο η κυβέρνηση επέδειξε απαράδεκτη συμπεριφορά, ισάξια αντιδημοκρατικών καθεστώτων.

Αυτό που έλειψε ήταν η παρουσία του λαϊκού παράγοντα, που θα έδινε υπόσταση στην απαίτηση να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να γίνουν άμεσα εκλογές. Είναι ένα ανησυχητικό γεγονός. Δεν πρέπει στη σύγχρονη Αριστερά να αρκεί η εγρήγορση στα social media ή οι δημοσκοπικές εντυπώσεις που δείχνουν την αποστροφή των πολιτών στις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν θέλουμε να ανατραπεί η κυβέρνηση και όχι απλά το πρόσωπο Μητσοτάκης, δεν αρκεί η αναμονή για να πέσει σαν ώριμο φρούτο. Πρέπει να επιδιώξουμε την ενσώματη και οργανωμένη κινητοποίηση του λαού. Διαφορετικά, η πρωτοβουλία των κινήσεων και ανακατατάξεων μπορεί να πάρουν τη μορφή εναλλακτικών σεναρίων, εντός του συστημικού πλαισίου και των εφεδρειών του, για τη συνέχιση των ίδιων πολιτικών και με την απώθηση της Αριστεράς στο περιθώριο. Για έναν Μητσοτακισμό χωρίς τον Μητσοτάκη, δηλαδή”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα