Νίκος Ορφανός για το ΟΧΙ: Χάσαμε πολύτιμο χρόνο

Νίκος Ορφανός για το ΟΧΙ: Χάσαμε πολύτιμο χρόνο

"To δημοψήφισμα μας έκανε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε γλυτώσει από τη διχόνοια", είπε ο Νίκος Ορφανός από "Το Ποτάμι" σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο  Κανάλι 1 του Πειραιά και στην εκπομπή « Δύο ρεπόρτερ» με τον Νίκο Μπαρδούνια και τον Πέτρο Κασιμάτη  έδωσε ο Νίκος Ορφανός με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις μετά το ΟΧΙ  του δημοψηφίσματος.

Ο βουλευτής Β΄Πειραιά είπε ότι το δημοψήφισμα μας έκανε να χάσουμε πολύτιμο χρόνο και θα είχαμε  γλυτώσει από τη διχόνοια αν ο πρωθυπουργός αποφάσιζε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς νωρίτερα.

Ο κύριος Ορφανός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι έστω και στο « και πέντε» θα έχουμε συμφωνία αν και – όπως είπε-   δε θα αποφύγουμε τα σκληρά μέτρα.

«Χρειάζεται να πάμε άμεσα σε μέτρα που θα δίνουν θέσεις εργασίας και όχι μόνο σε μέτρα λιτότητας. Την ευθύνη της διαπραγμάτευσης την έχει ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν απότομες καταστροφές αλλά όχι απότομες λύσεις» υπογράμμισε ο βουλευτής.

Το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αυτή τη στιγμή, είναι μία συμφωνία που θα ξαναβάζει τη χώρα στην ανάπτυξη, με μεταρρυθμίσεις, που συντριπτικά η ελληνική κοινωνία θα ενέκρινε, εάν έμπαιναν σε ένα υποθετικό δημοψήφισμα.»

Σχολιάζοντας την παραίτηση Βαρουφάκη ο κύριος Ορφανός είπε ότι έγιναν κινήσεις κοινής λογικής από τη στιγμή που η ομάδα διαπραγμάτευσης με την προηγούμενη μορφή της απέτυχε να φέρει αποτέλεσμα και έπρεπε να αλλάξει.

Αναφερόμενος τέλος στο συντριπτικό ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ στις περιοχές της Β΄ Πειραιά ο βουλευτής τόνισε ότι το ΟΧΙ ήταν πολυδαίδαλο και ο κόσμος τάχθηκε υπέρ επειδή η κυβέρνηση τον έπεισε ότι θα φέρει καλύτερη συμφωνία σε 48 ώρες τιμωρώντας ταυτόχρονα το παλαιοκομματικό σύστημα που στήριξε το ΝΑΙ.

«Το ΟΧΙ δεν ήταν απαραίτητα ταξικό όπως προβάλλεται. Τα  Εξάρχεια , για παράδειγμα, ψήφισαν ΝΑΙ» κατέληξε ο βουλευτής Β΄Πειραιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα