Νίκος Παππάς: Αυτή είναι η σύγκριση μεταξύ τρίτου και δεύτερου μνημονίου

Νίκος Παππάς: Αυτή είναι η σύγκριση μεταξύ τρίτου και δεύτερου μνημονίου

Ο Ν. Παππάς συγκρίνει τις επιδόσεις της κυβέρνησης με τις απερχόμενες κυβερνήσεις στο θέμα της ύφεσης, των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά και του ύψους των πλεονασμάτων, αναφορικά με το μνημόνιο που έφερε έκαστη για ψήφιση στη βουλή

Με κάρτες στις οποίες παραθέτονται τα πεπραγμένα και συμφωνημένα της κυβέρνησης Τσίπρα, σε σύγκριση με εκείνα που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του μνημονίου, απαντά ο υπουργός Επικρατείας στην κριτική που δέχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση για το 2015, αλλά και για τα νέα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό που έρχονται στη βουλή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Την ώρα που ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλούσε από το βήμα του 10ου Συνεδρίου, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα δημοσίευε τις “5 αλήθειες για τη συμφωνία” όπως τις αποκαλεί στο twitter. Ο κ. Παππάς παραθέτει τα στοιχεία αναφορικά με τη μείωση του ΑΕΠ στην περίοδο 2010-2014, συγκριτικά με εκείνη της περασμένης χρονιάς που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανέλαβε την εξουσία.

Σε άλλο tweet, αναφέρεται στα μέτρα σε δις ευρώ που καλείται να λάβει η κυβέρνηση σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο που όπως αναφέρει είναι πολύ λιγότερα από 63 δις που έλαβαν συνολικά οι περασμένες κυβερνήσεις.

Σε άλλο του ποστ, αναφέρεται στο πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο με το 2ο Μνημόνιο προέβλεπε ποσοστό επί του ΑΠΕ 4,5% για το ’17 και το ’18, την ώρα που η τωρινή συμφωνία προβλέπει 1,5% για την ερχόμενη χρονιά και 3,5% για το 2018, εξοικονομώντας 20 δις ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα