Νοτοπούλου για σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος της: “Είναι υποστηρικτές του Κασσελάκη”

Διαβάζεται σε 4'
Η ομιλία της Κατερίνας Νοτοπούλου την τέταρτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Η ομιλία της Κατερίνας Νοτοπούλου την τέταρτη ημέρα εργασιών του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Για τις επιθέσεις που δέχεται στο διαδίκτυο μίλησε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επιλεκτική απέναντι σε ποιες επιθέσεις καταγγέλλει.

Για τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε εξαιτίας της κριτικής που άσκησε στον Στέφανο Κασσελάκη, μίλησε στο Action24 η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε χυδαίες και σεξιστικές συμπεριφορές – επώνυμε και ανώνυμες- ενώ όπως είπε ορισμένες από τις επιθέσεις που δέχθηκε αφορούσαν και το θέμα της υγείας της.

«Η αλήθεια είναι πως τα δύο τελευταία 24ωρα έχω δεχτεί πολλές επιθέσεις στο διαδίκτυο, είτε επώνυμες, είτε από τα γνωστά – άγνωστα τρολ του διαδικτύου, επιθέσεις πολύ ασχημες, απειλητικές, σεξιστικές και κάποιες από αυτές αφορούσαν και τον τρόπο επικοινωνίας μου. Είναι γνωστή η αναπηρία, η δυσκολία που έχω στην επικοινωνία λόγω υψηλής βαρηκοΐας. Όταν είμαστε στην πολιτική, πρέπει να δεχόμαστε κριτική για τον πολιτικό μας λόγο και τις πολιτικές μας πράξεις. Θεωρώ και προσωπική μου υποχρέωση να υπερασπίζομαι αυτή τη λειτουργία τη Δημοκρατίας. Οτιδήποτε άλλο όχι απλά δεν με φοβίζει, αλλά με πεισμώνει να συνεχίσω να παλεύω για την δυνατότητα των ανθρώπων να εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου χωρίς φόβο», είπε αρχικά η κ. Νοτοπούλου.

«Υπάρχει μια τοξικότητα και αυτό είναι χαρακτηριστικό του πώς επηρεάζεται η πολιτική από τη διαδικτυακή συζήτηση, η οποία ανοίγει γενικώς. Όταν πρόκειται για κόμμα της Αριστεράς, αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», συμπλήρωσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν γνωρίζω ποιοι είναι και δεν με αφορά. Το φαινόμενο έχει διαχυθεί. Είναι συμπεριφορες και πρακτικές που δεν αρμόζουν στην πολιτική (…) Ο πρόεδρος έχει δείξει επιλεκτική στάση απέναντι σε ποιες σεξιστικές ή συκοφαντικές επιθέσεις καταγγέλλει και ποιες τις ανέχεται και οι υποστηρικτές του τις υποστηρίζουν επώνυμα ή ανώνυμα», επισήμανε η κ. Νοτοπούλου.

Σε ερώτημα εάν πιστεύει ότι έγινε στόχος από άτομα που υποστηρίζουν τον Πρόεδρο του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν απόλυτη: «Είναι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, φυσικά. Και θεωρώ ότι κάθε πρόεδρος πρέπει να εμπνέει, να συσπειρώνει, να προστατεύει, να ενώνει απέναντι σε κάθε στοχοποίηση στελεχών, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι χυδαία και σεξιστική».

Νωρίτερα η κ. Νοτοπούλου είχε κάνει μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα από την οποία γνωστοποίησε τις επιθέσεις που δέχεται εξαιτίας των δηλώσεών της για τον Στέφανο Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται πως η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ  είχε πει πριν λίγες ημέρες πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, «δεν επιμένει στην ενότητα αλλά στον διχασμό».

Η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου

“Από τον καταιγισμό υβριστικών, σεξιστικών και απειλητικών επιθέσεων που δέχομαι τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, δεν εξαιρέθηκε το πρόβλημα υγείας μου.

Δέχτηκα και δέχομαι μπούλινγκ για τον τρόπο ομιλίας μου, απόρροια της δυσκολίας που αντιμετωπίζω χρόνια με την βαρηκοϊα μου. Λυπάμαι για το επίπεδο και την κατάντια των δήθεν «δικαιωματιστών» που βάλλουν ανοιχτά κατά της συμμετοχής στην πολιτική ατόμων με χρόνιο νόσημα και αναπηρία.

Δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η πολιτική που μας αξίζουν αυτά και δεν θα τα επιτρέψουμε. Ματαιοπονείτε!”

ΣΥΡΙΖΑ για Νοτοπούλου: Στο πλευρό των θυμάτων του μισαναπηρισμού

Με ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε τις αήθεις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα η βουλεύτρια Κατερίνα Νοτοπούλου εξαιτίας του τρόπου ομιλίας της.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Η Κατερίνα Νοτοπούλου και ο μισαναπηρισμός

Για μια ακόμα φορά παρακολουθούμε με αποτροπιασμό την χρήση κακοποιητικών χαρακτηρισμών (σεξιστικών, ρατσιστικών κ.α.) να μετατρέπονται σε δηλητηριώδη βέλη, στη φαρέτρα των πολιτικών αντιπαραθέσεων.
 
Θύμα ακραίου μισαναπηρισμού και η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία δέχεται μπούλινγκ για τον τρόπο ομιλίας της – απόρροια της δυσκολίας που αντιμετωπίζει χρόνια τώρα με τη βαρηκοΐα.
 
Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές και στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα