Novartis: Πώς αντιδρά η Νέα Δημοκρατία

Novartis: Πώς αντιδρά η Νέα Δημοκρατία
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο Eurokinissi

Τι φοβάται και ποια πρώτη γραμμή άμυνας έχει χαράξει το Μοσχάτο

Ως κεραυνός, αλλά όχι εν αιθρία, έπεσε στο Μοσχάτο η είδηση για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Novartis καθώς η ΝΔ βρίσκεται άμεσα και έμμεσα με σειρά εμπλεκόμενων προσώπων στη δικογραφία που διαβιβάζεται στη Bουλή.

Το γεγονός ότι ένας πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος (Αντώνης Σαμαράς), ο νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ (Άδωνις Γεωργιάδης), ένας εν ενεργεία γαλάζιος βουλευτής (Μάριος Σαλμάς), ένας πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ (Αντρέας Λυκουρέντζος), ένας πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ νυν επίτροπος της ΕΕ (Αβραμόπουλος), 3 πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους η ΝΔ συγκυβέρνησε καθώς και ο νυν κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που πολλάκις έχει κατηγορηθεί από την κυβέρνηση ότι υπερβαίνει το ρόλο του παίζοντας αντιπολιτευτικά παιχνίδια σε συνεργασία με τη ΝΔ, όπως επίσης και το γεγονός ότι ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος που συνδέεται στενά με την οικογένεια Μητσοτάκη, σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο που θα μπορούσε να τύχει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Στο Μοσχάτο περίμεναν αργά ή γρήγορα να εξελίσσεται η πολύκροτη όπως αναμένεται υπόθεση μετά και τα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, αν και κάποιες ενδείξεις φαίνεται πως είχαν από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας γι’ αυτό και στη ΝΔ προσπάθησαν να επαναφέρουν στην επικαιρότητα την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας και του Πάνου Καμμένου.

Προς ώρας έχει οι άμεσα εμπλεκόμενοι από πλευράς ΝΔ είτε μιλούν για συκοφαντίες όπως οι κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης, είτε δηλώνουν αμέτοχοι και άσχετοι με την υπόθεση όπως οι κ.κ. Λυκουρέντζος και Αβραμόπουλος. Από τη ΝΔ σε πρώτη φάση φαίνεται να φλερτάρουν με το σενάριο της σκευωρίας καταγγέλλοντας κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και «απαράδεκτη προσπάθεια ανάμιξης της κυβέρνησης στην ανακριτική διαδικασία».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους στοιχειώδους θεσμικής τάξης, δεν θα τοποθετηθεί επί φημολογιών που αποβλέπουν να σπιλώσουν συλλήβδην πολιτικά πρόσωπα. Και γι αυτό απαιτεί από την κυβέρνηση, η δικογραφία που θα διαβιβαστεί αύριο στη βουλή να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα προκειμένου να γίνει γνωστή σε όλους τους πολίτες και να λάμψει η αλήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ σε μια προσπάθεια να κρατήσει και μια πισινή προκειμένου να δει τι ακριβώς κατά πόσο είναι στοιχειοθετημένη και για ποιους η όποια τυχόν εμπλοκή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η πρώτη γραμμή που έχει χαραχτεί από τη ΝΔ είναι η εκτόξευση κατηγοριών για παραβίαση του συντάγματος απ’ αφορμή της ενημέρωσης του πρωθυπουργού από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης για το περιεχόμενο μιας εν εξελίξει δικαστικής έρευνας και η επιχείρηση προεξόφλησης της απόφασης απ’ αφορμή του χαρακτηρισμού από τα κυβερνητικά στελέχη της συγκεκριμένης υπόθεσης ως σκάνδαλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα