Ο Καμμένος περνά στην αντεπίθεση για τα περί τζιχαντιστών που θα έστελνε στην Ευρώπη

Ο Καμμένος περνά στην αντεπίθεση για τα περί τζιχαντιστών που θα έστελνε στην Ευρώπη
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" Πάνο Καμμένο την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλ. Κουμουνδούρου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Άμυνας τόνισε “Δε στείλαμε κανένα τζιχαντιστή στην Ευρώπη”, αλλά δήλωσε δικαιωμένος διότι είχε μιλήσει για τον κίνδυνο των ισλαμοφασιστών του ISIS

Στις επιθέσεις που δέχθηκε στον απόηχο της τραγωδίας στο Παρίσι για τις δηλώσεις του περί τζιχαντιστών που θα έστελνε στην Ευρώπη, απάντησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

“Από αυτό το βήμα πριν από έναν περίπου χρόνο είχα μιλήσει για τον κίνδυνο που έρχεται από τη μεριά της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε σχέση με τον ισλαμοφασισμό και την οργάνωση του ISIS. Τότε κάποιοι έβγαλαν πρωτοσέλιδα ότι απειλούμε την Ευρώπη, ότι αν δεν σταθεροποιηθεί η Ελλάδα θα στείλουμε δήθεν εμείς τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη”, ανεφερε ο κ.Καμμένος.

“Βεβαίως, δεν στείλαμε κανένα τζιχαντιστή στην Ευρώπη. Αντίθετα, δημιουργήθηκε μία πολιτική σχέση με το προσφυγικό, όπου πέρασαν, με τις διαδικασίες που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, το 80% των μεταναστών που ήρθαν στην Ελλάδα πιστοποιημένοι προς την Ευρώπη. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τα ακραία στοιχεία όχι μόνο να βρεθούν στην Ευρώπη, αλλά να δημιουργήσουν και θύματα”, συνέχισε καταλήγοντας:

“Όταν εμείς προειδοποιήσαμε, για τη σημαντική αυτή εξέλιξη η οποία ερχόταν, κάποιοι το μετέφρασαν ως κινδυνολογία. Άλλοι γελούσαν. Σήμερα δυστυχώς είναι πραγματικότητα.”

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως: “Όταν εμείς προειδοποιήσαμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθηθεί, διότι αν καταρρεύσει, εάν μετατραπεί σε «αποθήκη ανθρώπων», όπως ήταν η εναλλακτική λύση τον Ιούλιο, τότε όχι απλώς δεν θα ελέγχονταν τα σύνορα της Ευρώπης και της περιοχής Σένγκεν, αλλά ουσιαστικά θα δημιουργηθεί ένα ξέφραγο αμπέλι το οποίο θα οδηγήσει σε οδυνηρές καταστάσεις, κάποιοι θεώρησαν ότι εμείς βάζουμε προϋπόθεση προκειμένου να μη στείλουμε εκεί τους τρομοκράτες.”

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για περιορισμό του “ποταμού” που ερχόνταν προς την ΕΕ, χάρη στην τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα. Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο της Ελλάδας ως το σταθερό παράγοντα εκείνο “που θα μπορέσει μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες του ΝΑΤΟ να σταματήσει τη σφαγή στη Μέση Ανατολή, να διασφαλίσει τις δυνατότητες επιστροφής των προσφύγων στους τόπους κατοικίας τους και παράλληλα να διαφυλάξει το δυτικό πολιτισμό από τα ακραία αυτά φαινόμενα”.

Διαβεβαίωσε επίσης από τις τελευταίες επαφές που έκανε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι “πλέον ο διεθνής παράγοντας και ιδίως οι ισχυροί οικονομικοί παράγοντες έχουν αντιληφθεί ότι ισχυρή Ελλάδα, είναι ουσιαστικά ο μόνος δρόμος για να αποκλείσουν την είσοδο του ισλαμοφασισμού στην Ευρώπη.”

Συνέδριο των ΑΝΕΛ

Ο κ.Καμμένος προανήγγειλε συνέδριο των ΑΝΕΛ, στο οποίο θα υπάρξει επανεκλογή όλων των οργάνων του κόμματος, καθώς και του προέδρου.

Παρουσίασε το ρόλο των ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση ως τη δεξιά “βαλβίδα ασφαλείας”, η οποία σταμάτησε απόψεις τις οποίες προσπάθησαν κάποια “μεμονωμένα στοιχεία” να περάσουν, αναφερόμενος ειδικά στα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, αλλά και σε νομοσχέδια που “μπλοκαρε” ο κυβερνητικός εταίρος.

Υπεραμύνθηκε της απόφασης συμμετοχής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση και τον Ιανουάριο και τώρα, καθώς και της υπογραφής του τρίτου μνημονίου, λέγοντας ότι διαφορετικά η χώρα θα είχε οδηγηθεί εκτός ΕΕ. Υποστήριξε μάλιστα ότι υπήρχε σχέδιο Grexit από “ορισμένα κέντρα ιδίως στη Γερμανία” και ότι “ήταν προσχεδιασμένο να εκτελεστούν πολιτικά δύο κινήματα και δύο άνθρωποι, ο Αλέξης Τσίπρας και εγώ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.”

Ο κ.Καμμένος παρουσίασε τους ΑΝΕΛ ως την εναλλακτική στα άλλα “κόμματα του παρελθόντος” και χαρακτήρισε “έντιμη” τη συνεργασία με τον κ.Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα