Ο Κασιδιάρης κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα που έστησε

Διαβάζεται σε 3'
Ο Ηλίας Κασιδιάρης
Ο Ηλίας Κασιδιάρης Alexandros Michailidis / SOOC

Γιατί ο καταδικασθείς για εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης δεν αποκλείεται να έρθει εκ νέου αντιμέτωπος με την ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την κλήση για εξηγήσεις από τον Άρειο Πάγο 11 βουλευτών των Σπαρτιατών.

Νέα μέτωπα φαίνεται πως ανοίγουν για τον καταδικασθένα για τη Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, ύστερα από το αίτημα για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Πλέον, πέρα από τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης -για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως- μπαίνει στο επίκεντρο και για την αρχηγία του κόμματος των Σπαρτιατών, πράγμα το οποίο δεν αποκλείεται να τον φέρει εκ νέου αντιμέτωπο με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού κοινού, ζητά από το Κοινοβούλιο την απαραίτητη άδεια προκειμένου να καταθέσουν ενώπιόν της ανωμοτί οι 11 βουλευτές, αφήνοντας εκτός κάδρου τον Βασίλη Στίγκα, που ως πρόεδρος του κόμματος είχε προχωρήσει σε καταγγελίες περί εξωκοινοβουλευτικών κέντρων τύπου «Greek Mafia» και «Don Corleone», που καθοδηγούν και ποδηγετούν τους βουλευτές του κόμματος».

Οι ρητές αναφορές στον Ηλία Κασιδιάρη και στις μεθόδους εμπλοκής του στην υπόθεση οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών είναι και το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι μετά την ολοκλήρωση των ανωμοτί καταθέσεων -εφόσον δοθεί η σχετική άδεια- και ο Ηλίας Κασιδιάρης θα περάσει το εισαγγελικό κατώφλι για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις ως προς την εμπλοκή του ονόματος του.

Δεν αποκλείεται, δηλαδή, οι προσπάθειες Κασιδιάρη να ξεπεράσει τα κωλύματα -ιδρύοντας το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες» και μετά την απόρριψή του από τον Άρειο Πάγο συμμετέχοντας στους «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία»- να τού αποδοθούν στο προσεχές διάστημα.

Το έγγραφο με το οποίο διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία, αναφέρεται αναλυτικά στον ρόλο Κασιδιάρη, υποστηρίζοντας ότι και οι 11 «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Προσπάθεια ανατροπής του Στίγκα

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός επί της ουσίας εκφράζει τη θέση ότι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να συμμετέχει στις εθνικές εκλογές, επιχείρησε ουσιαστικά να ανατρέψει μέσω εσωκομματικών μηχανισμών τον Β. Στίγκα και να τοποθετήσει αντ’αυτού τον Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι 11 βουλευτές «εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς,προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.
Επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα