Ο Κασσελάκης ανοίγει το δρόμο προς τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε τον Στέφανο Τζουμάκα
Ο Στέφανος Κασσελάκης διέγραψε τον Στέφανο Τζουμάκα Σωτήρης Δημητρόπουλος/EUROKINISSI

Η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει στην επιτροπή δεοντολογίας τον Στέφανο Τζουμάκα ουσιαστικά επιταχύνει την πορεία προς τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Η προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες

Σε διχαστικές λογικές και στη γραμμή Πολάκη κινείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

Τρεις ημέρες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας που αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, δηλαδή μίας ανοιχτής δημοκρατικής διαδικασίας, ο επικεφαλής του κόμματος ανακοίνωσε την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος και παράλληλα, με τη σχετική ανάρτησή του, επιχείρησε να επιβάλλει σιωπητήριο στα στελέχη, που προβληματίζονται για την πτωτική πορεία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης: “Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους -προς μεγάλη ικανοποίηση των μεγαλοδημοσιογράφων- σταματάει εδώ”.

Ολα αυτά ενώ υπάρχει ο προβληματισμός, όπως εκφράστηκε και στην πολιτική γραμματεία, για τις υπερφίαλες εκτιμήσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Κασσελάκης, κατά την εισήγησή του είχε τονίσει ότι “κλείνει ο κύκλος της ήττας” ενώ στον αντίποδα εκφράστηκαν απόψεις από τα στελέχη όλων των τάσεων που μιλούσαν για “πορεία κατάρρευσης”.

Η ηγετική ομάδα δείχνει να υιοθετεί προτάσεις στενών συνεργατών του προέδρου Στ. Κασσελάκη που διατυπώθηκαν δημόσια στα social media σχετικά με την ανάγκη ξεκαθαρίσματος στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι κινήσει αυτές, που γίνονται στις συνθήκες πολιτικού διχασμού, είναι εμφανές ότι πολώνουν πολύ περισσότερο το κλίμα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις μίας διάσπασης. Αυτά ενώ εκκρεμούσαν συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η πρώτη στις αρχές Νοεμβρίου και η δεύτερη στις αρχές Δεκεμβρίου με αντικείμενο την προετοιμασία του εκτάκτου συνεδρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα