Ο Κασσελάκης είδε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ παρά την πτώση ψήφων και ποσοστών

Διαβάζεται σε 3'
Ο Κασσελάκης είδε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ παρά την πτώση ψήφων και ποσοστών
INTIME

Προϊόν φαντασίας το ότι ο κόσμος επιθυμεί σύμπραξη των κομμάτων του κέντρου και της αριστεράς, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Να εμφανίσει το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρω-εκλογών ως νίκη, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σε ποσοστά (3%) και ψήφους (360.000) επιχείρησε στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. Φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να υποστηρίξει πως το 14,7% τεκμηριώνει ένα «ανοδικό κύμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, εστιάζοντας στην διαφορά από την Ν.Δ και κάποια ποιοτικά στοιχεία του εκλογικού αποτελέσματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πιο δυνατός» είπε, μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ». Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε «στους πολίτες που πίστεψαν στο όραμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον εδραίωσαν στην θεσμική θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Παρόλα αυτά είπε «δεν πετάω από την χαρά μου γιατί αυτό που ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να πρωταγωνιστεί», όμως «έχουμε θέσει τον στόχο να κερδίσουμε την Ν.Δ στις εκλογές του 2027» και «ο στόχος της νίκης δεν έρχεται από μόνος του» αλλά «συμβαίνει μικραίνοντας τη διαφορά μας με τη Νέα Δημοκρατία σε κάθε κάλπη μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Υποστήριξε πως η προηγούμενη Κυριακή «είναι η μέρα που άνοιξε ένας νέος πολιτικός κύκλος και τα μηνύματα της κάλπης είναι ηχηρά». Είπε πως «η Ν.Δ υπέστη μία καθίζηση» και «κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό ψήφων στην ιστορία της» αφού «έχασε περίπου 1.000.000 ψήφους» και «ο κ.Μητσοτάκης έχασε 13 μονάδες σε έναν χρόνο».

Οπότε -συμπέρανε- «το χρονόμετρο μετρά αντίστροφα για τον κ.Μητσοτάκη και αυτό χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ». Συνέχισε λέγοντας πως «όλοι μας είχαν για τελειωμένους δίνοντάς μας ακόμη και μονοψήφιο ποσοστό. Εμείς αντέξαμε» και «επιλέξαμε τον δρόμο της ειλικρίνειας και της διαφάνειας μια μιας πολιτικής που ενώνει» έτσι ώστε «όσοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδυναμωθεί έπεσαν έξω». Τόνισε μάλιστα πως «όσοι δεν πιστεύουν στο ανοδικό κύμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαβάζουν καλά τα ποσοστά»!

Στην ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη πάντως αντικατοπτρίστηκε η πίεση που δέχεται εσωκομματικά στην αναφορά του σχετικά με το ότι «σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει». Μάλιστα, καταγράφθηκε και ένας ελιγμός όσον αφορά την συζήτηση περί κεντροαριστεράς.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέμεινε στην λογική της «κεντροαριστεράς Ι.Χ» υποστηρίζοντας πως σε κάτι τέτοιο θα μεταβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριό του τον ερχόμενο Οκτώβριο. Λέγοντας πως «αν είναι προϋπόθεση να υπάρξει εκλογή προέδρου από το νεοϊδρυόμενο κόμμα» τότε «δεν θα είμαι εμπόδιο». Παράλληλα, θέλησε να «ενσωματώσει» τους προβληματισμούς που υπάρχουν για σύμπλευση των δυνάμεων του κέντρου και της αριστεράς, απευθύνοντας στο ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας πρόσκληση για την διαμόρφωση κοινών προτάσεων νόμου και κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών.

Μίλησε, όμως, παράλληλα για «φαντασιακή λαϊκή εντολή να ενωθούμε με συμφωνίες κορυφής» τονίζοντας πως «δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής πιστεύω στις δυναμικές που αναπτύσσονται από την βάση στην κορυφή» και όχι στο «να κλειστούμε σε ένα γραφείο 3-4 πολιτικοί αρχηγοί» αφού αυτό «μας βάζει στο ίδιο κάδρο με τους ήδη ηττημένους».

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα