Ο Κασσελάκης είδε “ενότητα” στα 7 ηχηρά “όχι”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης INTIME

Σε επιτροπές και συνεδριάσεις οργάνων παραπέμπονται οι αλλαγές που επιδιώκει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αναδίπλωση για τους… ρυθμούς με τους οποίους προτίθεται να προχωρήσει τις αλλαγές που επιθυμεί στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως προσανατολίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις αντιδράσεις και διαφωνίες που καταγράφθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Δίχως όμως να έχει γίνει σαφές αν προτίθεται να υπαναχωρήσει σε συγκεκριμένα σημεία για τα οποία καταγράφονται αντιδράσεις.

Συνολικά, 7 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εξέφρασαν διαφωνίες με κομβικά σημεία των προτάσεων για τις οργανωτικές αλλαγές. Επίσης, υπήρξε έντονη κριτική τόσο για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος όσο και για τις αναρτήσεις του Στέφανου Κασσελάκη το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, καταγράφθηκαν διαφωνίες και για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο κλείσιμο του καθημερινού φύλου της Αυγής.

Όσον αφορά τις οργανωτικές αλλαγές, η υπόθεση φαίνεται να παραπέμπεται σε πολυμελή επιτροπή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα μεσολαβήσουν τρείς συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και δύο συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής (η πρώτη το ερχόμενο Σάββατο) για τα ζητήματα αυτά. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την ερχόμενη εβδομάδα, όπως και μία συνεδρίαση του οργάνου μέχρι το τέλος του Ιουλίου.

Τον Σεπτέμβρη προγραμματίζεται να υπάρξει μία ακόμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής λίγο πριν το προγραμματισμένο οργανωτικό συνέδριο. Για τα οργανωτικά ζητήματα η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου φέρεται να έχει ζητήσει από τα μέλη της Π.Γ, ιδίως όσα διαφωνούν, να αποστείλουν τροπολογίες.

Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής για τις καταστατικές αλλαγές στην οποία θα μετέχουν οι Τ.Αλεξιάδης, Θ.Τζάκρη, Π.Κορμας, Ρ.Δούρου, Ν. Σκορινής, Μ. Κουβέλη, Γ.Βουλγαράκης, Δ. Καλαματιανός, Γ.Πούλου, Μ.Ρεπούση, Γ.Μπουρνούς, Κ.Μαντζουράνης, Φ. Κούβελα, Κ.Ζαχαριάδης, Π.Ρήγας, Λ.Σουλελέ, Π.Παναγιώτου, Ν.Κασσιμάτη, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Ι.Κοτσόπουλος, Γ.Παναγιωτόπουλος και Χ.Καφαντάρη.

Όπως διαπιστώνει κανείς, στην 22μελή αυτή επιτροπή μετέχουν 5 στελέχη από αυτά που υπέγραψαν το λεγόμενο «κείμενο των 87».

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η συνεδρίαση έγινε «σε γόνιμο και παραγωγικό κλίμα» και στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «ήταν πάρα πολύ παραγωγική και ευγενική συνεδρίαση» όπως και ότι «θα πάμε ενωτικά σε όλα τα θέματα γιατί η κοινωνία αγκομαχά και θέλουμε να πείσουμε την κοινωνία». Δηλώσεις που φαίνεται να έρχονται σε μία σχετική αντίφαση με όσα είπε στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη, όπου ανέφερε πως όσοι διαφωνούν με τις οργανωτικές αλλαγές είναι σε αντίθετη κατεύθυνση «με την φιλοσοφία μου» και πρέπει να «αναζητήσουν εναλλακτικές για τους εαυτούς τους».

Επίσης, αντιφατικές είναι οι πληροφορίες για το αν έγινε ψηφοφορία έγκρισης της εισήγησης του Στέφανου Κασσελάκη. Με την «επίσημη» Κουμουνδούρου να δηλώνει πως δεν υπήρξε τέτοια διαδικασία, ενώ στελέχη της Π.Γ. να αναφέρουν πως έγινε διαδικασία με ανάταση των χεριών.

Επίσης, την πολιτική γραμματεία ενημέρωσε για την οικονομική κατάστασης ο αρμόδιος για τα οικονομικά του κόμματος Χρ. Μαυροκεφαλίδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα