Ο Κασσελάκης “ειρηνοποιός” με εξώδικο, απειλές και προγραφές

Διαβάζεται σε 5'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Επικοινωνιακά τερτίπια και τακτικές πίσω από τη… “συνάντηση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ”.

Επικοινωνιακές κινήσεις του «στρατοπέδου Κασσελάκη» και προεκλογικοί τακτικισμοί του Παύλου Πολάκη διαφαίνονται πίσω από την αποτυχημένη -όπως όλα δείχνουν- προσπάθεια «συνάντησης των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ» που πρότεινε ο βουλευτής Χανίων και κυριάρχησε χθες στην επικαιρότητα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιδιώκει να εμφανιστεί ως… «οπαδός της ομαλότητας» επιμένοντας στο εξώδικο εναντίον των εκλεγμένων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας να κατηγορεί τους πάντες.

Ο Παύλος Πολάκης -πάλι- φαίνεται πως στοχεύει στην ανάδειξη ενός δικού του «ρυθμιστικού ρόλου» όπως και στους… ψηφοφόρους του Κασσελάκη.

Σε αναμονή της Κ.Ε. του Σαββάτου

Όλα αυτά δύο μόλις 24ωρα πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που καλείται να δώσει μια σαφή απάντηση στο πρωτοφανές γεγονός ένας υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος να απειλεί με δικαστική προσφυγή το ανώτερο όργανο του κόμματος στο οποίο επιθυμεί να ηγηθεί.

Για το ζήτημα αυτό άλλωστε φαίνεται να υπάρχει ομοθυμία όλων των υπόλοιπων υποψηφίων πλην φυσικά του Στέφανου Κασσελάκη! Ο Σωκράτης Φάμελος δήλωσε χθες πως «είναι απαράδεκτη και αδιανόητη η αποστολή εξώδικου στην Κεντρική Επιτροπή. Θεωρώ αδιανόητο ότι ένας εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος στρέφεται δικαστικά κατά του κόμματος του οποίου θέλει να διεκδικήσει την προεδρία».

Ανάλογη δήλωση έχει κάνει και ο Νικόλας Φαραντούρης αναφέροντας πως «εξώδικα, απειλές εισαγγελέων, ποινικοποίηση και εκνομικισμός της πολιτικής αντιπαράθεσης αποτελούν τον ταχύτερο δρόμο προς τον εκφυλισμό της πολιτικής» ενώ ο Απόστολος Γκλέτσος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητά τίποτε με τον Στέφανο Κασσελάκη αν δεν αποσύρει το εξώδικο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του: «Για την αυριανή συνάντηση της πρωτοβουλίας του συντρόφου Πολακη, είναι σαφές ότι, αν ο κ. Κασσελάκης δεν πάρει το εξώδικο πίσω, δεν έχω να πω τίποτα μαζί του… ντροπή μόνο».

Άλλωστε ακόμη και ο Παύλος Πολάκης έχει απαιτήσει την απόσυρση του εξωδίκου, αν και δεν το θεωρεί -προφανώς- προαπαιτούμενο για να συμμετάσχει στην συνάντηση των υποψηφίων που έχει ζητήσει να γίνει.

Οι αντιφάσεις Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μία εξόχως αντιφατική ανάρτηση που έκανε χθες, υποστήριξε ότι θα επιθυμούσε να παραβρεθεί σε μία συνάντηση υποψηφίων. Δηλώνοντας μάλιστα πως «τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή».

Την ίδια στιγμή, όμως, επέμεινε στο εξώδικο που έχει καταθέσει ενώ απεύθυνε βαριές κατηγορίες στην Κ.Ε και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε: «Δε θέλησα να διαγράψω υποψήφιο πρόεδρο.Δε διέρρευσα δεδομένα υποψήφιου προέδρου. Δεν ανέβαλα το συνέδριο.Δεν ανέβαλα τις εκλογές για ΚΕ». Επανέφερε, δηλαδή, όλο το σκεπτικό των παρεμβάσεών του που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα στον ΣΥΡΙΖΑ!

Η συνάντηση

Να ξεκαθαριστεί πως συνάντηση των υποψηφίων σήμερα στις 12.30 με εγγυητή τον ΣΥΡΙΖΑ – όπως είχε ζητήσει ο Παύλος Πολάκης – δεν διαφαίνεται ότι πρόκειται να γίνει. Δίχως αυτό να αποκλείει την πιθανότητα μίας συνάντησης δύο η περισσότερων υποψηφίων.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εκπροσωπηθεί -όπως πρότεινε ο βουλευτής Χανίων- ούτε από τον πρόεδρο της Κ.Ο, Νίκο Παππά, ούτε και από την γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου. Για την τελευταία αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει απαιτήσει την… παραίτησή της εγκαλώντας την για διαρροή στοιχείων του Πόθεν Έσχες του πριν αυτό δημοσιευθεί.

Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελος στο σημερινό του πρόγραμμα το οποίο και δημοσιοποίησε πρόκειται να συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, διευκρινίζοντας πως «οι παραπάνω συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, μετά και την κατάθεση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή».

Ο Παύλος Πολάκης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι χειρισμοί του Παύλου Πολάκη που μοιάζουν καλοσχεδιασμένοι.

Ο βουλευτής Χανίων με την επιμονή να είναι ο οργανωτής μια συνάντησης υποψηφίων φαίνεται να επιδιώκει να αναδειχθεί στην παρούσα συγκυρία ως η… «φωνή της λογικής» στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ξορκίζοντας» έτσι σε έναν βαθμό το προφίλ του «αψύ Κρητικού» που μοιάζει ασύμβατο με την διεκδίκηση της προεδρίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, προσκαλώντας σε συνάντηση δίχως όρους τον Στέφανο Κασσελάκη, φαίνεται να «κλείνει το μάτι» στους ψηφοφόρους του πρώην προέδρου. Στοιχείο που πιθανότατα θεωρεί αποφασιστικό για την δική του πολιτική ενίσχυση ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Η στάση του, πάντως, προκαλεί αντιδράσεις. Πηγές των 87 πάντως θέτουν το ερώτημα του «στα πόσα λάθη καίγεται ο Πολάκης; Θυμίζοντας πως «με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Παύλος Πολάκης λέει ότι έκανε λάθος που πέρσι προώθησε και στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Τις τελευταίες ώρες, όμως, αποδεικνύεται ότι τελικά ο Παύλος Πολάκης δεν μαθαίνει από τα λάθη του.  Το ερώτημα είναι: λαγός ή σωσίβιο του Κασσελάκη;».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα