Ο Κασσελάκης κρύβεται από τη βάση του κόμματος που διαλύει – Τι είπε στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 6'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Με ακόμα μια διχαστική ομιλία με απλοϊκά μανιχαϊστικά σχήματα απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης στους επικριτές του μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Επικαλέστηκε τη “βάση”, αρνούμενος όμως να προσφύγει σε αυτή όπως τον καλούν δεκάδες μέλη. Επίθεση σε Πολάκη και κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Δεν σήκωσε το γάντι που του έριξαν ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, επέλεξε να κρυφτεί από τη βάση και να παραπέμψει τις εξελίξεις στο καταστατικό συνέδριο. Ηταν ταυτόχρονα άκρως πολωτικός και διχαστικός, κάνοντας επιθέσεις σε παρόντες και απόντες, χωρίς να εξαιρείται ο Αλέξης Τσίπρας.

“Δεν τους βγαίνουν τα κουκιά. Λένε φοβάται ο Κασσελάκης τη βάση. Θα ήμουν ευτυχής αν πήγαινα αύριο σε εκλογές. Δεν την έχω ανάγκη την καρέκλα, είχα ζωή πριν την πολιτική. Στην καρέκλα έτσι και αλλιώς δεν κάθομαι ένα χρόνο.Χθες ήμουν δίπλα στους ανθρώπους που μετρούν τις πληγές του.

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ λέει έχουμε πρόεδρο, κουράσατε. Υπάρχει μία συνολική απογοήτευση. Μας λέει ότι δεν μπορεί να μας εμπιστευτεί όσο τρωγόμαστε μεταξύ μας” τόνισε για να συμπληρώσει:

“Δεν θέλω να ταλαιπωρήσω τον κόσμο, να τον σεβαστώ θέλω. Κάποιον να τον σεβαστεί τέλος. Δεν θα σηκώσω το γάντι. Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου. Θα υπάρξει πλήρης τήρηση της νομιμότητας. Καταθέστε την λοιπόν όχι κρυφά, αλλά κοιτώντας τους συντρόφους σας στα μάτια. Όλους θα μας κρίνει η βάση”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSΙ

Μίλησε και επί μέρους: “Ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που με έβαλε στην πολιτική. Τιμώ την κυβέρνησή του, την κυβέρνησή μας. Παρέδωσε χώρα όρθια. Εχω όμως διαφωνίες. Το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης, ο νόμος Κατρούγκαλου και το ύψος του μαξιλαριού. Με αιφνιδίασε η παρέμβασή του στο συνέδριο. Πρέπει να στηρίξει τον εκλεγμένο πρόεδρο. Συνηθίζεται αυτό.

Ως προς το μαύρο χρήμα, δεν ξέρατε πώς λειτουργούν τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα. Πως η ΝΔ χρωστά μισό δις; Γι’ αυτό ξεκαθάρισα, εγώ μαύρο χρήμα ποτέ. Μιλούσα για τους άλλους.

Με 8 εκ μιλούσατε για κλείσιμο της Αυγής. Η απόφαση του 22 για τα κομματικά μέσα υπάρχει. Δεν θα παίξω τον μουτζούρη, αυτό δεν θα μου το χρεώσει κανείς.

Στην υπόθεση Πολάκη η δική μου ηθική επέβαλλε τη διόρθωση του λάθους. Τα γνώριζα τα πρωτοσέλιδα, αλλά δεν με νοιάζει”. Επιτέθηκε, όμως, στον Χανιώτη βουλευτή για την ατάκα του “προσωπική επιλογή”. “Όχι δεν είναι προσωπική επιλογή είναι η ζωή μου”.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τρολ. Δεν είχε και δεν παρέλαβα.Και συνεχίζει να μην έχει. Με τα οικονομικά μας είναι αστείο να μιλά κανείς για πληρωμένα τρολ.Στη ζωή υπάρχουν πράγματα που δεν ελέγχουμε. Στη χυδαιότητα θα είμαι απέναντι. Πάντα”.

Τόνισε ακόμη ότι “παρέλεβα διχασμό και αποκαλούμαι διχαστικός. Από ποιους; Από αυτούς που τρώνε τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό αναζητώ τη νέα ενότητα, τέλος στα οικόπεδα και τα οικοπεδάκια. Μ’ αυτά που έγιναν στις ευρωεκλογές το ποσοστό μας ήταν άθλος. Τώρα έχω τη μεγάλη εικόνα και ξέρω τι γινόταν πίσω από την πλάτη”.

Είμαι εγκλωβισμένος σ’ ένα σύστημα που έχει φτιαχτεί για να μην λειτουργεί τίποτα. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε το 2023. Ο ΣΥΡΙΖΑ της ακινησίας. Προσπαθώ κόντρα σε μία αδυσώπητη κομματική γραφειοκρατία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει“.

Δεσμεύτηκε για προσπάθεια έτσι ώστε να “νικήσει το νέο και να γεννηθεί το καινούργιο” όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε όμως ότι ο “αγώνας είναι άνισος. Γι’ αυτό ξέφωτο είναι το καταστατικό συνέδριο. Κάποιοι θα κάνουν τα πάντα για να μην φτάσουμε εκεί”.

Είπε ότι θα παρουσιάσει δέσμη προτάσεων για τις καταταστικές αλλαγές χωρίς να φοβάται, όπως τόνισε, να αλλάξει την άποψή του. Μίλησε για αναβάθμιση της Κεντρικής Επιτροπής με 201 μέλη (αντί 300 που έχει τώρα). Το σχέδιό του προβλέπει σειρά γραμματέων μαζί με το γενικό γραμματέα του κόμματος αλλά και ίδρυση συντονιστικής επιτροπής (προφανώς αντί της πολιτικής γραμματείας). Μπορεί και το νέο όνομα να αποφασιστεί με συνέδριο.

Η εκλογή προέδρου κατά τη γνώμη του πρέπει να γίνεται και από τα μέλη και τους φίλους. “Ο πρόεδρος θα προτείνει το γενικό γραμματέα και τους υπόλοιπους γραμματείς. Κάθε υποψήφιος θα είναι μέλος του κόμματος, η έδρα θα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ” τόνισε.

Πρότεινε όλοι οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές να είναι επιλογή στη βάση κατά το 100% “έτσι ώστε τα ψηφοδέλτια να ανήκουν στους φίλους μας. Αυτό δεν το φοβάται η σύγχρονη Αριστερά”.

“Το 15% των μελών με την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορούν τέλος να προτείνουν σχέδια νόμου”.

Δίχασε και για το παρελθόν:Η Ομπρέλα είχε κάνει τεράστια ζημιά στο κόμμα μας. Ήθελα όμως με τους υπόλοιπους να πάμε μαζί. Έδωσε αξιώματα και θέσεις. Ήταν η ευθύνη μου και το έπραξα. Αρνήθηκαν όλα όσα του πρόσφερα. Τους ζήτησα να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο. Ήταν όμως ανέφικτο. Δεν έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο κόμμα ποτέ. Αναγκάστηκε απλά να προσαρμοστεί στις αιφνίδιες εξελίξεις του 2012. Οι συνιστώσες τότε έγιναν ομάδες και παρέες. Ακόμα και τον Τσίπρα αυτές οι φατρίες τον ανάγκασαν να παραιτηθεί. Τότε ήταν ο Τσακαλώτος, τώρα κάποιοι άλλοι. Αυτοί εμπόδισαν τον Αλέξη να αλλάξει το κόμμα”.

Χρησιμοποίησε επίσης ρήση του Αντόνιο Γκράμσι: Το παλιό έχει πεθάνει και το νέο αργεί να γεννηθεί, όπως είπε ο Γκράμσι. Και το παλιό θα εμποδίζει πάντα το νέο θα γεννηθεί” είπε.

Επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το “παράγοντα διαπλοκής”.

Απέκρουσε τα σχέδια περί κεντροαριστεράς λέγοντας ότι “ελπίζω να έχουμε τη στοιχειώδη ευφυΐα να μην είμαστε ανάμεσα στους αποστάτες που τους καταδίκασε ο λαός”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβήθηκε να κυβερνήσει το 2023, φοβήθηκε να πει θέλω να κυβερνήσω αυτοδύναμα” είπε με σαφείς αιχμές στο Αλέξη Τσίπρα.

Περιέγραψε στην αρχή της ομιλίας του μία όπως τόνισε δυστοπική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα λόγω της “πιο ανάλγητης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος”.

Μίλησε επίσης για θεσμική κρίση η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Επικαλέστηκε το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών.

“Η κυβέρνηση καταρρέει υπό το βάρος της διαφθοράς και των ψεμάτων της” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα