O Κασσελάκης “ξύρισε” το ύφος και κράτησε τα υπονοούμενα

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης στον ALPHA
Ο Στέφανος Κασσελάκης στον ALPHA PRINTSCREEN

Υπαναχώρησε από την επιθετική ρητορική στον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξή του στον ALPHA. Εμφανίστηκε απρόθυμος για εσωκομματικές εκλογές.

Εμφανώς «μαζεμένος» σε σχέση με την επιθετική διάθεση που «αναδύονταν» από τις πρόσφατες δηλώσεις και αναρτήσεις του, εμφανίστηκε στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικά όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα, την ευθεία ρητορική περί υπονόμευσης και «μαύρου χρήματος» αντικατέστησαν κάποια υπονοούμενα και υπαναχωρήσεις. Απέφυγε δηλαδή την «μετωπική σύγκρουση», ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα απρόθυμος να οδηγηθεί το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές.

Μαζέματα και υπονοούμενα

Ερωτώμενος ευθέως για το αν επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα υπήρχε ζήτημα «μαύρου χρήματος» στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως «από ό,τι γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αλλά θα πρέπει να μιλήσετε στον πρώην οικονομικό διευθυντή». Μια δήλωση που απέχει πολύ από τις δηλώσεις του ίδιου και συνεργατών του όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης σχετικά με το ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχει μαύρο χρήμα.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης τήρησε αποστάσεις από τη διαρροή που έκανε η Κουμουνδούρου σχετικά με το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνέβαλε στην ενίσχυση της Αυγής, λέγοντας πως «ουδέποτε είπα ότι αρνήθηκε να προσφέρει στην Αυγή» προσθέτοντας πως «εγώ ήμουν στην Αμερική», για να επισημάνει όμως αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση που έδωσε ο ίδιος πως «εμένα δυο λεπτά μου πήρε».

Σχετικά με την περίφημη ανάρτηση στην οποία αρχικά καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι είναι υπονομευτής του και στην συνέχεια το άλλαξε, δήλωσε πως «την άλλαξα γιατί ήταν πιο ακριβής η δεύτερη έκφραση». Σημειώνοντας πως «είναι σημαντικό να σταματήσει αυτή η συζήτηση περί συγκόλλησης, συναίρεσης» γιατί «πολλοί από εμάς δουλέψαμε για τον ΣΥΡΙΖΑ» και «δεν δουλέψαμε για να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ»

Ο Στέφανος Κασσελάκης σύνδεσε επίμονα τον Αλέξη Τσίπρα με τις συζητήσεις που γίνονται για τον χώρο της κεντροαριστεράς. Λέγοντας ότι «η έντιμη στάση για όλους είναι να πούμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δικαιούται να είναι ηγέτιδα σ’ αυτές τις συνεννοήσεις. Και αυτό περιλαμβάνει και τον κ. Τσίπρα. Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης οφείλει να είναι ηγέτης σε οποιοδήποτε σχήμα συνεννόησης».

Επιμένει στις αλλαγές

Ο Σ. Κασσελάκης επέμεινε στην πρόταση για αλλαγές στο συνέδριο που περιλαμβάνουν την κατάργηση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ και σειρά άλλων μέτρων που γίνονται αντιληπτά στο εσωτερικό του κόμματος ως ενίσχυση του προσωποπαγούς χαρακτήρα του.

Ενδεικτικά είπε πω «όποιος διαφωνεί σε θέματα πολιτικής έχει θέση στο κόμμα. Οποιος διαφωνεί ότι χρειαζόμαστε καταστατικό συνέδριο δεν ταιριάζει με την φιλοσοφία μου». Κάλεσε μάλιστα τα στελέχη αυτά «να βρουν εναλλακτική λύση για τους εαυτούς τους».

Τέλος, επέμεινε στο ότι δεν ήταν αποτυχία το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Υποστήριξε πως «δεν θεωρώ ότι αποτύχαμε στο εκλογικό μας στόχο» αφού «παραλάβαμε ένα κόμμα στο 17% που πήγε στο 14,9 ενώ αν προσθέσεις και την διάσπαση το ποσοστό είναι ίδιο».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στον ALPHA

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα