Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ – Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ

Διαβάζεται σε 4'
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος ( Robert Habeck) Ρόμπερτ Χάμπεκ
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος ( Robert Habeck) Ρόμπερτ Χάμπεκ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Σε εξέλιξη είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ. Συναντήθηκε με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Με την παρουσία του στον αγιασμό για την έναρξη λειτουργίας της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη σημείωσε: “Σας ευχαριστούμε που μαζί με τους συνεργάτες σας εργάζεστε για το καλό του τόπου μας”.

EUROKINISSI

Αμέσως μετά τον αγιασμό ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης της εταιρίας.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό αντικαγκελάριο

Τα συγχαρητήριά του για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στη διάρκεια της συνάντησής τους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντικαγκελάριο της Γερμανίας και Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Προστασίας του Κλίματος Ρόμπερτ Χάμπεκ EUROKINISSI

Επίσκεψη του πρωθυπουργού στα περίπτερα της ΔΕΘ

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου στους χώρους της ΔΕΘ. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΘ helexpo Τάσος Τζήκας.

Πρώτη στάση, σύμφωνα με το thesstoday.gr το Περίπτερο για την ανακύκλωση, το περιβάλλον και ευρύτερα την προστασία του οικολογικού συστήματος, ενώ αμέσως μετά παρακολούθησε μια επίδειξη drone από τον Ελληνικό Στρατό.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων.

EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ – Helexpo AE και συνέχισε με την περιήγησή του στα Περίπτερα της Έκθεσης.

EUROKINISSI

Παρόντες μεταξύ άλλων είναι οι: υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, υπουργός Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος.

EUROKINISSI

Ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της Έκθεσης, ενώ στις 20:00 θα μιλήσει στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνεται την Κυριακή, με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στη 1μ.μ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα