Ο Μεϊμαράκης βάζει ΟΝΝΕΔίτες στην πρώτη γραμμή

Ο Μεϊμαράκης βάζει ΟΝΝΕΔίτες στην πρώτη γραμμή

Αξιοποίηση στελεχών από τη γαλάζια νεολαία, ώστε να εκπροσωπούν νέα πρόσωπα την αξιωματική αντιπολίτευση στα τηλεοπτικά πάνελ και το δημόσιο διάλογο, υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ. Τι είπε για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Στελέχη από τη νεότερη γενιά της κεντροδεξιάς, με δεξαμενή φυσικά την ΟΝΝΕΔ, σχεδιάζει να βγάλει μπροστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου να μην εκπροσωπούν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα τη Νέα Δημοκρατία στο δημόσιο διάλογο.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ στην οποία μετείχε, ο πρόεδρος της Ν.Δ δεσμεύτηκε ότι θα αξιοποιήσει στελέχη από τη νεολαία, ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να δίνει τη μάχη του δημοσίου διαλόγου στα τηλεοπτικά πάνελ και όχι μόνον, με νέους ως αντίβαρο στους 40άρηδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, το οποίο η Συγγρού θεωρεί απευκταίο αλλά πιθανό. Είπε ειδικότερα ότι καθώς οι εκλογές θα γίνουν με λίστα, δεν θα πειράξει τη σειρά των βουλευτών και των επιλαχόντων, αλλά θα βάλει νέους και νέες από την ΟΝΝΕΔ στις τελευταίες τιμητικές θέσεις, ζητώντας τους όμως να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να δώσουν το δικό τους στίγμα.

Ο κ.Μεϊμαράκης τόσο στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής την Παρασκευή όσο και στην ομιλία του στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη είχε αναφερθεί στο νέο στην πολιτική και στην ανάγκη να προσεγγίσει η Ν.Δ ξανά ένα σημαντικό τμήμα της νέας γενιάς ψηφοφόρων που έχει γυρίσει την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα. Όπως είπε άλλωστε στην πολιτική επιτροπή ο (επίσης προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ) γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, η μάχη του νέου με το παλιό θα δοθεί και εσωκομματικά.

 

Και ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης άλλωστε “ανδρώθηκε” πολιτικά στη γαλάζια νεολαία και υπήρξε μάλιστα τη δεκαετία του 80 πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Έχοντας δε όλα τα χρόνια της πολιτικής του δράσης ιδιαίτερη… έφεση στο κομματικό παιχνίδι δε θα μπορούσε να αφήσει εκτός των σχεδιασμών του το πιο ισχυρό οργανωτικά κομμάτι της Ν.Δ.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης είχε άλλωστε υποστηρίξει την παραμονή του κ.Μεϊμαράκη στην ηγεσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μην οδηγηθεί η Ν.Δ σε εκλογή νέου αρχηγού άμεσα. Ήταν επίσης από τα στελέχη που το βράδυ του δημοψηφίσματος είχε ζητήσει την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και μετά την ήττα της 25ης Ιανουαρίου είχε αφήσει σε συνεδριάσεις κομματικών οργάνων αιχμές κατά πρώην υπουργών όπως ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης που τώρα έρχονται σε αντιπαράθεση ιδεολογική και στρατηγική με το νέο πρόεδρο της Ν.Δ. Και βέβαια όλοι οι επίδοξοι διάδοχοι όταν έλθει η ώρα της τελικής αναμέτρησης θα επιχειρήσουν να προσεταιριστούν τη νεολαία του κόμματος- ήδη οι δελφίνοι δουλεύουν σε αυτό το επίπεδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα