Ο Μητσοτάκης, ο Ιερώνυμος και τα Άγια Πάθη των… ευρωεκλογών

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μητσοτάκης, ο Ιερώνυμος και τα Άγια Πάθη των… ευρωεκλογών
ΙΝΤΙΜΕ

Σε μία ακόμη κίνηση επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία μετά την κόντρα για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη Μητρόπολη απόψε για τα 12 ευαγγέλια

Την ακολουθία των Αγίων Παθών στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει απόψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ακόμη κίνηση επαναπροσέγγισης με την Εκκλησία και κυρίως με το θρησκευόμενο δεξιό ακροατήριο εν όψει ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε επτά ημέρες μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον οποίο είχε επισκεφθεί στις 26 Απριλίου εγκαταστάσεις της Αρχιεπισκοπής και ο οποίος είχε προσφέρει ιερά χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση.

“Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος, ούτε οποιαδήποτε πολιτικός”, είχε δηλώσει τότε ο κ. Ιερώνυμος, παίρνοντας σαφέστατες αποστάσεις από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. Οι δηλώσεις αυτές του Αρχιεπισκόπου είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απέφυγε βεβαίως να κατηγορήσει ευθέως τον κ.Ιερώνυμο, αλλά σχολίασε ότι οι δηλώσεις του “εργαλειοποιούνται από τη Νέα Δημοκρατία”.

Ο κ. Μητσοτάκης βέβαια φυσικά και αξιοποίησε τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου και θα συνεχίσει προφανώς να το κάνει όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός κατά την παρέμβαση του στη Βουλή την Τρίτη για το δικαστικό χάρτη, δήλωσε: “Δεν χρειαζόμαστε εμπόρους του πατριωτισμού και ιδιοκτήτες της πίστης”. Και σχολίασε: “Όσο για τους εμπόρους της πίστης νομίζω ότι η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από εμένα δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτε άλλο”.

Η “ιερή ανακωχή” κυβέρνησης – Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκάλεσε πάντως εν τω μεταξύ και την αντίδραση του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού. Ο κ. Νατσιός μιλώντας επίσης στη Βουλή σχολίασε: “Δεν μπορείς να πολεμάς την εκκλησία τέσσερα χρόνια και να θυμάσαι να την επισκέπτεσαι όταν έρχονται εκλογές. Αυτό είναι βαθιά υποκρισία.”

Αναγκάστηκε όμως να πάρει αποστάσεις και από τυχόν νέες επιθέσεις υποστηρικτών και πολιτευτών του κόμματος του σε βουλευτές της ΝΔ μέσα σε Εκκλησίες το Πάσχα. “Ας πάει μπροστά στα εικονίσματα και ας προσκυνήσει, όποιος θέλει”, δήλωσε ο κ. Νατσιός. Υπενθυμίζεται ότι ήταν πολιτεύτρια της Νίκης που χειροδίκησε κατά της βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη, μέσα σε Εκκλησία.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο πάντως θεωρούν ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν, ιδίως μετά την καταδίκη της επίσημης Εκκλησίας, αν και οι παραεκκλησιαστικοί κύκλοι που στηρίζουν ιδίως τη Νίκη δεν ελέγχονται από την Αρχιεπισκοπή. Επίσης δεν μπορεί να αποκλειστεί ιεράρχες που έχουν πάρει σκληρή θέση κατά του γάμου ομόφυλων ζευγαριών να κάνουν κήρυγμα σε βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ μέσα στις εκκλησίες το Πάσχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα