Ο Νίκος Παππάς παρουσιάζει την ομάδα των τηλεοπτικών αδειών

Ο Νίκος Παππάς παρουσιάζει την ομάδα των τηλεοπτικών αδειών

Το ευχαριστώ του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο επιτελείο του για την άψογη διοργάνωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών

Με μια φωτογραφία που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, λέει το δικό του “ευχαριστώ” στο επιτελείο του που διενέργησε τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο παρακάτω καρέ ποζάρει στο Μαξίμου μαζί με τον γ.γ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δημήτρη Κρέτσο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο Ν. Παππάς μαζί με τον Γ. Κατρούγκαλο συναντήθηκαν με εκπροσώπους της των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ για να βρεθεί λύση στο θέμα των ανθρώπων που θα μείνουν εκτός εργασίας μετά το τρίμηνο που θα μεσολαβήσει μέχρι να λειτουργήσουν τα τέσσερα κανάλια που πήραν άδεια, τα δύο παλιά και τα δύο νέα.

Σε δηλώσεις του στον REAL FM, ο κ. Παππάς επιτέθηκε στη ΝΔ σχετικά με το ζήτημα των θέσεων εργασίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Έρχονται οι Φαρισαίοι και υποκριτές να μας πουν τώρα για την ανεργία. Δεν είδα κανέναν να βγαίνει να διαμαρτύρεται όταν έκλεισε το Alter, δεν τους θυμάμαι. Ή όταν μείωσε το προσωπικό του το Mega, o ANT-1 ή το Star”. Στη συνέχεια προανήγγειλε πρωτοβουλίες για τους εργαζόμενους των καναλιών που μένουν εκτός φάσματος, τονίζοντας ότι θα δοθούν κίνητρα για την απασχόληση και στους καινούργιους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο κ. Κατρούγκαλος άλλωστε ανακοίνωσε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε μια επιταγή επανένταξης, την οποία κάθε άνεργος παλιός ή νέος θα μπορεί να τη μεταφέρει στην τηλεοπτική επιχείρηση της επιλογής του.

Ο εργοδότης θα είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει ό,τι υπολείπεται μέχρι τον μισθό που προβλέπεται στην τελευταία ισχύουσα συλλογική σύμβαση εργασίας. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει διάρκεια 24 μηνών. Στο διάστημα αυτό δεν θα μπορούν να γίνουν απολύσεις στα κανάλια που θα αξιοποιήσουν το δημόσιο χρήμα για αυτές τις θέσεις εργασίας. 

Το δεύτερο πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης που θα έχει ως σκοπό να ευνοήσει και την μικροεπειχειρηματικότητα, τη δυνατότητα ορισμένων που θα θέλουν αντί να απασχοληθούν στα νέα κανάλια που πήραν άδεια, να ξεκινήσουν ένα νέο site.

“Η δέσμευση μας ήταν και παραμένει κανένας να μην βρεθεί άνεργος τώρα με την επαναφορά της νομιμότητας στα κανάλια”, είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τέλος, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ν. Παππά, μέσα στο επόμενο διάστημα θα διευθετηθεί και το ζήτημα των θεματικών και περιφερειακών αδειών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα