Ο Οικονόμου είδε τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: “Θα απαγορεύσουμε τη χρήση spyware λογισμικού”

Ο Οικονόμου είδε τους Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: “Θα απαγορεύσουμε τη χρήση spyware λογισμικού”
Γιάννης Οικονόμου Eurokinissi

Ο Γιάννης Οικονόμου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα η οποία ζήτησε εξηγήσεις για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

To γνωστό επιχείρημα ότι οι ελληνικές αρχές δεν διαθέτουν και δεν έχουν χρησιμοποιήσει για παρακολουθήσεις το παράνομο λογισμικό Predator επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα στις 10 Οκτωβρίου.

Επίσης, όμως οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα ανακοίνωσαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τους γνωστοποίησε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει σύντομα (χωρίς να διευκρινιστεί ακριβώς το πότε) νομοσχέδιο προς ψήφιση το οποίο θα απαγορεύει τη χρήση λογισμικών Spyware.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αντιπροσωπεία της δημοσιογραφικής οργάνωσης έθιξε στον κ. Οικονόμου το θέμα της παράνομης παρακολούθησης των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων, διευκολύνοντας, παράλληλα, το έργο τους.

Ζήτηθηκε, προφανώς, και η αλλαγή του σχετικού νομικού πλαισίου για τις παρακολουθήσεις αλλά και λεπτομερή διαβούλευση γι’ αυτό με την ελληνική δημοσιογραφική κοινότητα.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αναφέρουν με νόημα ότι η ποινική και η κοινοβουλευτική έρευνα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν έχει ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Οι Ρεπόρτερ, τέλος, ζήτησαν και τη διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και σημείωσαν ότι η Ελλάδα, που όπως τονίζεται βρίσκεται μόλις στην 108η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη της Ελευθερίας του Τύπου, είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ στην οποία μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα προέκυψαν υποθέσεις δολοφονίας, παρακολούθησης αλλά και απειλών εναντίον δημοσιογράφων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα