Ο Ραγκούσης “αδειάζει” τον Λοβέρδο για το ΔΝΤ

Ο Ραγκούσης “αδειάζει” τον Λοβέρδο για το ΔΝΤ
Συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και το υπουργικό συμβούλιο υπουργικού στην Βουλή, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011. Στη φωτογραφία ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, 2ος δεξιά, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, αριστερά και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης. (EUROKINISSI // ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Με τον Γ. Παπανδρέου συντάσσεται ο Γ. Ραγκούσης, στην κόντρα του πρώην πρωθυπουργού με τον Α. Λοβέρδο. Διαψεύδει ότι είχε διαφωνήσει με προσφυγή στον τριμερή μηχανισμό στήριξης

Η προσφυγή στον ευρωπαϊκό τριμερή μηχανισμό στήριξης δεν έγινε εξαιτίας κάποιου σχεδίου του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά εξαιτίας της υπερχρέωσης της χώρας, για την οποία τις ευθύνες επιρρίπτει στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, αναφέρει σε δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, διαφωνώντας πλήρως με τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι ο ίδιος, μαζί με τον κ. Ραγκούση και την κ. Διαμαντοπούλου, είχε διαφωνήσει με την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ.

Ο κ. Ραγκούσης διευκρινίζει ότι είχε διαφωνήσει με την προσφυγή της χώρας αποκλειστικά στο ΔΝΤ, αλλά όχι στον τριμερή μηχανισμό.

Και προσθέτει πως ήταν και παραμένει σύμφωνος με την προσφυγή αυτή , θεωρώντας ότι είναι η μοναδική εφικτή λύση για τη χώρα. Τονίζει, μάλιστα, συμφωνώντας με την ανακοίνωση του Γραφείου του Γ. Παπανδρέου, ότι οι κ. Σαμαράς και Κουβέλης “πιστοποίησαν με τη στάση τους ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για την πατρίδα”.

Κατηγορεί, πάντως, τον πρωθυπουργό ότι “έκανε ανυπολόγιστη ζημιά στον τόπο με την αντιπολίτευση που άσκησε από το 2009 έως το 2011”.

“Με το μνημόνιο”, τονίζει επίσης ο κ. Ραγκούσης, “συμφώνησα”. Και προσθέτει ότι με αυτό που δεν συμφώνησε ήταν “να μεταβιβαστούν στους προσωπικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών οι μισθοί και οι συντάξεις που περικόπηκαν”, κάτι που συνέβη, όπως αναφέρει, με τη μείωση του φόρου των κερδών των επιχειρηματιών που “προήλθαν αποκλειστικά από τις μειώσεις μισθών και ημερομισθίων, από το 25% στο 10% από την κυβέρνηση Σαμαρά και την ψήφιση στη Βουλή και από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ”.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα