Ο Τσακαλώτος επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και ο Άδωνις το υπερασπίζεται

Ο Τσακαλώτος επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και ο Άδωνις το υπερασπίζεται
Συζήτηση στην Βουλή και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις", την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε τον Κωνσταντινόπουλο ότι δεν λέει ποτέ κάτι σοβαρό, τον Μανιάτη ότι "θυμίζει Χρυσοχοϊδη" και τον Κουτσούκο ότι ψεύδεται. Ο Γεωργιάδης υπέρ ΠΑΣΟΚ και αποκρατικοποιήσεων

Σκληρές εκφράσεις κατά του συνόλου σχεδόν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την αξιολόγηση, χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με αποτέλεσμα να προκληθεί νέα ένταση στην ταραχώδη και μαραθώνια συνεδρίαση της Βουλής.

Ο κ.Τσακαλώτος στηλίτευσε αρχικά τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκο που μίλησε για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και του καταλόγισε ότι είπε τρία ψέματα: α) ότι το ταμείο  δίνει την περιουσία στους ξένους για 100 χρόνια, ότι το ΔΣ δεν είναι στα χέρια του ελληνικού κράτους αλλά των δανειστών και ότι η αξιοποίηση πάει στα χέρια των ξένων. «Λέτε ψέματα κύριε Κουτσούκο πάρτε τα πίσω» είπε ο κ. Τσακαλώτος και υποστήριξε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου θα έχει πλειοψηφία η Ελλάδα με 4 προς 1 μέλη. Επίσης υπογράμμισε ότι το 50% των εσόδων πηγαίνει για επενδύσεις και το 50% για αποπληρωμή του χρέους.

Στη συνέχεια επιτέθηκε, όμως, και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που επιχείρησε να τον διακόψει λέγοντας: «κύριε Κωνσταντινόπουλε σας παρακολουθώ δύο χρόνια, ποτέ δεν έχετε διακόψει για να πείτε κάτι σοβαρό». Από τις βολές του υπουργού Οικονομικών δεν ξέφυγε, όμως, ούτε ο κ. Μανιάτης στον οποίο καταλόγισε ότι δεν διαβάζει όπως ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Άδωνις υπέρ ΠΑΣΟΚ και κατά αποκρατικοποιήσεων

Στη συζήτηση παρενέβη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τις εκφράσεις του κ. Τσακαλώτου κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Τάχθηκε, μάλιστα, κατά των αποκρατικοποιήσεων λέγοντας σε σκληρή γλώσσα στον υπουργό Οικονομικών: «μην έχεις ύφος ! τα ξεπουλάς όλα !».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα