Ο Βενιζέλος επέστρεψε το γάντι στους… δελφίνους

Ο Βενιζέλος επέστρεψε το γάντι στους… δελφίνους
ΑΘΗΝΑ-Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μίλησε στους υποψήφιους των ευρωεκλογών της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης.(EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τους επίδοξους διαδόχους του

Του Γιάννη Πιτταρά

Την ώρα που πυκνώνουν οι παρασκηνιακές ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα στο κομμα, ο Ευάγγελος Βενιζελος απο το βημα της Συνεδρίασης της Συντονιστικης Επιτροπης της Ελιάς, φρόντισε να στειλει το δικό του ξεκάθαρο μηνυμα στους επίδοξους διαδόχους του.

Επιλέγοντας – όχι τυχαία – να χρησιμοποιήσει εναν πολυ προσωπικό τόνο, απάντησε σε όσους στον δρόμο για την δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς Παράταξης, θέτουν και θέμα νέας ηγεσίας, με τελευταίο “κρούσμα”, την πρόσφατη παρέμβαση του άλλοτε στενού του συνεργάτη Γιαννη Δατσερη.

Εμφανώς ενοχλημένος απο την επιμονή ορισμένων στελεχών ο κ.Βενιζελος χαρακτήρισε “γελοία” τη συζητηση περί ηγεσίας στο κομμα, την ωρα που μια σειρά σοβαρών ζητημάτων απασχολούν τη χώρα, την κοινωνία, τους πολίτες και την παράταξη, προσθέτοντας μαλιστα με νόημα οτι “η συζητηση αυτή ειναι βαθιά προσβλητική και για εμενα”.

Φρόντισε μαλιστα να σηκώσει το γάντι που του πεταξαν όσοι θέτουν θέμα αλλαγής ηγεσίας και να τους απαντήσει χρησιμοποιώντας εναν απο τους αγαπημένους του στίχους, όπως εξήγησε: “Δεν ήμουνα εκει. Βαραγαν στον αέρα…”

Κάνοντας και εναν απολογισμό της μέχρι τωρα πορείας του είτε στα υπουργικα έδρανα, είτε στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζελος αναφέρθηκε στον καταιγισμό επιθέσεων που εχει δεχθεί, τις δύσκολες επιλογές που κλήθηκε να κανει, προσθέτοντας πάντως, οτι και εκείνος αξιολογείται καθημερινά, αλλα και ο ιδιος αξιολογεί τα στελέχη.

Έδειξε ωστοσο αποφασισμένος εάν υπαρξει οργανωμένη κίνηση ευθείας αμφισβήτησης απο πρόσωπα εντός ή εκτός Χαριλάου Τρικουπη να δωσει τη δική του ξεκάθαρη απάντηση και ανανέωσε το “ραντεβου” του με τους αμφισβητείες του για το προσεχές χρονικό διάστημα λέγοντας χαρακτηριστικά: “για αυτά έχουμε μπροστά μας καιρό, εάν μας επιτρέψει η τύχη και ο Θεός να τα λύσουμε…”.

Ηγετική εμφανιση Χρυσοχοΐδη

Σχεδον ταυτόχρονα με τις αναφορές του προεδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης, δήλωνε δυναμικό παρόν στις οποιες μελλοντικές εξελίξεις.

Ο υπουργος Υποδομών Μεταφορων και Δικτυων, με παρέμβαση του έκανε ηγετική εμφανιση δηλώνοντας ανοιχτα οτι «Μετά από τόσα χρόνια αισθάνομαι την υποχρέωση να υπερασπιστώ την παράταξη και να αναλάβω την ευθύνη για τα όποια λάθη έχουν γίνει αλλά και για το μέλλον της», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν δίστασε μαλιστα να χαρακτηρίσει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ ως “καρικατούρα που δεν εχει μια διακριτή προοδευτική ταυτότητα που να το καθιστά εκλογιμο”, προσθέτοντας πως πριν τεθεί θέμα ηγεσίας θα πρεπει να εχει προηγηθεί το Συνέδριο που θα ξεκαθαρίσει την ιδεολογικοπολιτικη ταυτότητα του κόμματος.

Τα επόμενα βήματα της Ελιάς

Ως «εξαιρετικά σημαντικό εγχείρημα», όχι μόνο για τη Δημοκρατική Παράταξη αλλά και για την κοινωνία, περιέγραψε την «Ελιά», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του νέου εγχειρήματος.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του επόμενου χρονικού διαστήματος αποφασίστηκε να διοργανωθούν εντός του Ιουλίου τρεις θεματικές συζητήσεις:

Η πρώτη θα αφορά το ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια συναίνεσης στην Ελλάδα -την οργάνωση της ανέλαβαν οι Ν. Μπίστης και Γ. Βερνίκος.

Η δεύτερη τη βιωσιμότητα του χρέους (Π. Καψής και Χρ. Πρωτόπαπας).

Και η τρίτη τις  εξελίξεις στην Ευρώπη και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα (Τ. Ιωακειμίδης).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα