Ο Χρυσοχοϊδης ζητά αυξήσεις για τους αστυνομικούς

Διαβάζεται σε 2'
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Eurokinissi

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τάχθηκε υπέρ των μισθολογικών αυξήσεων για τους αστυνομικούς.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, τοποθετήθηκε για καίρια ζητήματα που αφορούν το μεταναστευτικό και την αστυνομία. Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τις προτάσεις της Γερμανίας, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση.

«Αυτά που θέλει να εφαρμόσει η Γερμανία είναι κόντρα στο σύμφωνο μετανάστευσης», δήλωσε, αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές επιλογές του Βερολίνου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων στον Έβρο, τονίζοντας πως η κατασκευή του φράχτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά αναμένεται να είναι έτοιμος εντός ενός έτους: «Δεν έχουμε ολοκληρώσει τον φράχτη στον Έβρο, σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμος» και πρόσθεσε «Κάνουμε το χρέος μας στην Ευρώπη, φυλάμε τα σύνορα».

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, ο Υπουργός αναφέρθηκε και στη σημασία στήριξης των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων, ζητώντας την αύξηση των μισθών τους: «Αίτημά μου είναι να αυξηθούν οι μισθοί των αστυνομικών». Τόνισε ότι οι αστυνομικοί αξίζουν την αμέριστη στήριξη της πολιτείας: «Αξίζουν οι αστυνομικοί μας να τους στηρίξουμε», ενώ πρόσθεσε πως θα ακολουθήσουν επιπλέον ενισχύσεις στο εισόδημά τους: «Θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματος των αστυνομικών».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την δέσμευση της κυβέρνησης προς τα σώματα ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους στηρίζει έμπρακτα τόσο οικονομικά όσο και επιχειρησιακά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα