Οι 53 διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να μιλούν

Οι 53 διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να μιλούν

Με άρθρο του ο Λάμπρου υποστηρίζει ότι η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της θέλουν να τελειώνουν με την αριστερά. Αιχμές για καθυστερήσεις που δημιουργούν ερωτηματικά στον λαϊκό κόσμο: "Αναζητάμε εναλλακτικές, δρόμους απεγκλωβισμού από επιτροπεία και μνημόνια".

“Γιατί τέτοια εμμονή με τους 53+;”, είναι το ερώτημα στο οποίο απαντά με άρθρο του στο commonality.gr, την ιστοσελίδα έκφρασης της εν λόγω εσωκομματικής τάσης, ο Πάνος Λάμπρου.

Το άρθρο δεν είναι επιθετικό προς την κυβέρνηση, αν και επιχειρεί να παρουσιάσει τους 53 ως μία κίνηση που θα ασκεί κριτική στην κυβερνητική πολιτική όποτε χρειάζεται και για την ακρίβεια την εσωκομματική αυτή έκφραση επιχειρεί να υπερασπιστεί απέναντι στις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και όσους χαρακτηρίζουν τους 53 εσωκομματικό πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα.

Αφήνει όμως και μία αιχμή στο τέλος του κειμένου, σημειώνοντας: “Υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις, ενοχλητικές, που δημιουργούν ερωτηματικά στον λαϊκό κόσμο, που υποφέρει στην καθημερινότητά του. Αναζητάμε εναλλακτικές, δρόμους απεγκλωβισμού από επιτροπεία και μνημόνια. Ζούμε στην Ευρώπη, αλλά παλεύουμε για μια άλλη Ευρώπη, που θα κινείται σε απόλυτη αντίθεση με το σημερινό έκτρωμα της ΕΕ”.

Ο κ.Λάμπρου απαντά στα δημοσιεύματα που φέρουν τους 53 ως μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα: “Ποιος είναι άραγε ο στόχος τους; Θέλουν απλώς να δείξουν ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα; Ή μήπως κάτι περισσότερο; Αν είναι μόνο αυτό, δεν χρειάζεται ούτε καν μια αράδα σχολιασμού από την πλευρά μας. Τη δουλειά τους κάνουν, άλλωστε.” Εκτιμά όμως ότι στόχος είναι κάτι περισσότερο από αυτό και συγκεκριμένα να οδηγήσουν τους 53 στην έξοδο και να τελειώσουν την αριστερά.

“Η πρώτη ομιλία του Κ. Μητσοτάκη ως αρχηγού του κόμματός του στη Βουλή ήταν χαρακτηριστική για τη νεοφιλελεύθερη οπτική, αλλά και για τον βαθύ συντηρητισμό του. Στην πρόσφατη ομιλία του, επίσης στη Βουλή, με αφορμή την προ ημερήσιας συζήτηση για την ασφάλεια, που προκάλεσε ο ίδιος, ήταν αποκαλυπτικός ως προς το ιδεολογικό του στίγμα. Η… ασφάλεια πάνω απ’ όλα, πάνω από δικαιώματα, πάνω από ελευθερίες. Και για να είναι απολύτως σαφής, καυτηρίασε την ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων, που ζητούσε τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, αναφέρθηκε στους 53+ για το προσφυγικό, ενώ αναρωτήθηκε (;) αν ο Αλέξης Τσίπρας με έχει διώξει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε ο ίδιος με τους νεολαίους του, που τους διέγραψε εν μία νυκτί και χωρίς φυσικά να ρωτήσει κανέναν!”, αναφέρει ο κ.Λάμπρου και συνεχίζει:

“την προκειμένη, δεν είναι αμελητέο ή ελάσσονος σημασίας να υπάρχουν σε ένα κόμμα, που είναι στην κυβέρνηση, άνθρωποι, απόψεις και πρακτικές που έρχονται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον ιδεολογικό πυρήνα του συστήματός τους. Αυτό δεν γίνεται εύκολα και ανώδυνα ανεκτό. Μπορεί όσο ήμασταν στην αντιπολίτευση να μας πέρναγαν στα… ψιλά, αλλά τώρα, που η αριστερά είναι στην κυβέρνηση, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες, συνθήκες επιτροπείας, θεωρείται πρόκληση στα ιερά και τα όσια του κοινωνικού συντηρητισμού.

Ο κ.Λάμπρου εκτιμά ότι έτσι: “Δεν στέλνουν απλώς μήνυμα «τελειώστε με τα βαρίδια», που το κάνουν, επιδιώκουν στην ουσία να τελειώνουν με την αριστερά. Όπως το λένε οι ίδιοι, με την αριστερή ηγεμονία που οικοδομήθηκε τα χρόνια της μεταπολίτευσης. Και αυτό δεν γίνεται όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα μνημόνια ως αντίπαλο πολιτικό σχέδιο, ως επιβολή και πραξικόπημα”, συνεχίζοντας: “Όσο πολεμάμε το ρατσισμό, τον εθνικισμό και το φασισμό, όσο δεν ξεχνάμε τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, όσο ο μαρξισμός είναι μπροστά μας, όσο εμείς οι ίδιοι, όταν χρειάζεται, ερχόμαστε σε αντίθεση με την κυβέρνησή μας. Αυτό τους ενοχλεί και λένε «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ»… Τους ενοχλούν όλα αυτά γιατί αντιλαμβάνονται ότι δεν τελείωσαν με την αριστερά…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα