Οι αλλαγές και τα εκδοτικά συμφέροντα

Οι αλλαγές και τα εκδοτικά συμφέροντα

Η ενίσχυση του κόμματος στο εργατικό κίνημα και στη νεολαία, είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στις αλλαγές στο ΚΚΕ, δήλωσε η Α. Παπαρήγα

Η ενίσχυση της δουλειάς του κόμματος στο εργατικό κίνημα και στη νεολαία, είναι τα βασικά στοιχεία που οδήγησαν στις πρόσφατες αλλαγές στο ΚΚΕ, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του κόμματος Α. Παπαρήγα απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Η κα Παπαρήγα πρόσθεσε ότι πολλοί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν τα κριτήρια λειτουργίας του κόμματος και σημείωσε ότι έχει πειράξει τα εκδοτικά συγκροτήματα το γεγονός ότι το ΚΚΕ δείχνει στο λαό έναν άλλο τύπο βουλευτή και στελέχους. 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο κι άλλων αλλαγών, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι όσες αλλαγές ήταν να γίνουν ανακοινώθηκαν, ενώ παρέμπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις της -λέγοντας ότι το θέμα έχει κλείσει, σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογής νέου Γραμματέα του ΚΚΕ. 

Ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου, ο οποίος πλαισίωνε την κα Παπαρήγα στη συνέντευξη Τύπου, κληθείς να σχολιάσει τις φήμες για την ανάδειξη του στη θέση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απάντησε ότι στο κόμμα “δεν υπάρχουν ούτε διάδοχοι, ούτε ομαδάρχες, αλλά όλοι είμαστε στρατιώτες του κόμματος και αυτό υπηρετούμε”.

Για τον ΟΤΕ, η κα Παπαρήγα επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματός της υπέρ ενός δημόσιου οργανισμού τηλεποικοινωνιών στην υπηρεσία του λαού και χαρακτήρισε ως γελοία και επικίνδυνη την αντιπαράθεση των άλλων κομμάτων, από την στιγμή που, όπως είπε, έχουν υπογράψει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Αναφορικά με νέους εξοπλισμούς, η κα Παπαρήγα είπε ότι γίνονται υπέρογκοι εξοπλισμοί που δεν αφορούν μόνο την αύξηση της αμυντικής ικανότητας της χώρας,αλλά είναι ενταγμένοι στα σχέδια του ΝΑΤΟ για επιθετικές ενέργειες. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα Ιουλιανά του 1965 και τη θέση του Κ.Μητσοτάκη, όπως αναπτύχθηκε σε συνέδριο, η κα Παπαρήγα είπε ότι ο κ.Μητσοτάκης έχει χαρακτηριστεί “αποστάτης”, αλλά διερωτήθηκε αν έκανε ένα τόσο μεγάλο άλμα, με το να μεταπηδήσει από ένα αστικό κόμμα σε ένα άλλο και πρόσθεσε ότι τέτοια περάσματα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στα αστικά κόμματα. 

Ωστόσο, τόνισε ότι τέτοιου είδους θέματα δεν μπορούν να εξεταστούν μόνο στο επίπεδο της ήθικής ή εξαγοράς, αλλά απαιτείται βαθύτερη μελέτη, υπενθυμίζοντας ότι και το ΚΚΕ κάνει τη δική του μελέτη που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. 

Η Επίσκεψη στην Κούβα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Κούβα και κατηγόρησε την πολιτική των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η πολιτική αυτή αποσκοπεί στη γενοκτονία ενός λαού, ο οποιος, ωστόσο,αντιστέκεται και μάλιστα έχει να παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα. 

Η Α. Παπαρήγα προέβλεψε ότι η επιθετικότητα κατά της Κούβας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα και πρόσθεσε ότι στη νέα φάση που έχει εισέλθει η Κούβα δύο είναι οι προτεραιότητες: Πρώτη είναι να αντιμετωπιστεί η διατροφική εξάρτηση και να υπάρξει διατροφική επάρκεια σημειώνοντας ότι καθημερινά 7 εκατομμύρια κουβανοί σιτίζονται δωρεάν κι η δεύτερη,να υπάρξει συνολική αναδιοργάνωση της εξουσίας με αύξηση της λαικής συμμετοχής. 

Τέλος η κα Παπαρήγα ανακοίνωσε σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν μεχρι το τέλος του έτους για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ. 

Στις 19 Μαίου θα γίνει μεγάλη συναυλία στο σκοπευτήριο Καισαριανής αφιερωμένη στη συνεργασία Ρίτσου – Θεοδωράκη. Στις 22 και 25 Μαίου θα γίνουν εκδηλώσεις στη μνήμη του Χ. Φλωράκη και το τριήμερο 30 Μαίου -1 Ιουνίου θα γίνουν πολύμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μαίναλο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα