Οι ΑΝΕΛ μένουν και περιμένουν

Οι ΑΝΕΛ μένουν και περιμένουν
Minister of Defence and Leader of the second party of the greek coalition government, Panos Kammenos, exits Maximos Mansion in Athens, after a meeting with greek PM Alexis Tsipras, on July 13, 2015 / , 13 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Δεν αναμένονται απώλειες από το κόμμα του Πάνου Καμμένου κατά την ψηφοφορία επί της συμφωνίας. Κρατά όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τους εφαρμοστικούς νόμους που θα έλθουν την επόμενη εβδομάδα, καθώς και για τη συνέχεια

Παρά τις σκληρές δηλώσεις του ίδιου του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, αλλά και βουλευτών του συγκυβερνώντος κόμματος, απώλειες από την πλευρά τους δεν αναμένονται σήμερα κατά την ψηφοφορία για τη συμφωνία: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει να παραμείνει στην κυβέρνηση, επικαλούμενος πραξικοπηματικές ενέργειες από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες με στόχο τη διάλυση της ή αλλαγές στη δομή της.

Οι ΑΝΕΛ κρατούν όμως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς τη στάση τους την επόμενη εβδομάδα όταν θα έλθουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, αλλά και για τη συνέχεια.

Ο κυβερνητικός εταίρος σήμερα θα ψηφίσει και τα δύο άρθρα του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνουν μέτρα ασφαλιστικά και φορολογικά όπως το ΦΠΑ στα νησιά, το οποίο ο κ.Καμμένος είχε αναγάγει σε κόκκινη γραμμή. Ήδη όμως βάλλει κατά της δημιουργίας του ταμείου που θα αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία, τις αλλαγές στο πτωχευτικό κώδικα και την αυστηροποίηση της αντιμετώπισης των οφειλετών σε δημόσιο και ταμεία. Διατάξεις που θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τις 22 του μήνα.

Μέχρι τότε όμως θα έχει φανεί και ποιες θα είναι οι γενικότερες κοινοβουλευτικές και πολιτικές ισορροπίες: Ποια πλειοψηφία θα έχει η κυβέρνηση, πως και με ποιους θα προχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ποια θα είναι η κατάσταση στο ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα και ανάλογα με την απάντηση, θα αποφασίσει και ο κ.Καμμένος τη στάση του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα